Αλ. Παπαρήγα: Γνωστός προβοκάτορας του ΠΑΣΟΚ ο Θ. Πάγκαλος

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009 16:05
A- A A+

Επίθεση κατά του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου εξαπέλυσε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ χαρακτηρίζοντάς τον «γνωστό προβοκάτορα του ΠΑΣΟΚ». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, σε πρωινή τηλεοπτική του εμφάνιση είχε μιλήσει περί άρνησης του ΚΚΕ για έλεγχο των οικονομικών του από ορκωτούς λογιστές.

Απαντώντας η κ. Παπαρήγα έδωσε στη δημοσιότητα Έκθεση της επιτροπής της Βουλής για τα οικονομικά του κόμματος και Έκθεση Ελέγχου Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών επί του ισολογισμού εσόδων και δαπανών χρήσεως 2007 του ΚΚΕ, «με βάση τα οποία είχε γίνει έλεγχος στα οικονομικά του κόμματος».

«Θα τους "αλλάξουμε τα φώτα" γιατί όλη αυτή η επίθεση στοχεύει στο κίνημα, στο λαό», τόνισε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται να δεχθούμε κανένα πλήγμα και να υποχωρήσουμε, ούτε ιδεολογικά, ούτε πολιτικά, αλλά ούτε και να χρεοκοπήσουμε οικονομικά, διότι η βασική πηγή των εσόδων μας είναι ο λαός».

Ερωτηθείσα σχετικά με τις εξελίξεις στο ΣΥΝ και το ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι «ο χώρος αυτός είναι καταδικασμένος να ζει σε αυτές τις αντιφάσεις» και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι έχει το ρόλο του «αναχώματος» και τον άλλο τού «να δηλητηριάζει το ριζοσπαστισμό».

Επιπλέον, τόνισε ότι «οι εξελίξεις δεν προκαλούν εντύπωση», καθώς «ήταν αναμενόμενες», εξηγώντας ότι οι «διενέξεις που έγιναν, είναι η επανάληψη της περιόδου 1989-1991, όταν το ΚΚΕ αποχώρησε από το ΣΥΝ».

«Τώρα αυτό πάνε να κάνουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κόμμα και, κατά συνέπεια, ο ΣΥΝ πρέπει να διαλυθεί. Ό,τι μας έκαναν, κάνουν τώρα», πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα και κατέληξε λέγοντας ότι «εδώ μεταξύ τους που είναι στο ίδιο ιδεολογικό ρεύμα δεν μπορούν να φάνε ψωμί, και θέλουν και συνεργασία ή ενότητα της αριστεράς με το ΚΚΕ».

Εξάλλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι υπήρχε στόχος να μην είναι τρίτο κόμμα το ΚΚΕ στις ευρωβουλευτικές εκλογές και είπε πως παραμονές των εκλογών, το κόμμα δέχτηκε «διάφορους ελέγχους και επιθεωρήσεις εργασίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή