Έκθεση της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας για την Ανώτατη Εκπαίδευση

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 00:14
UPD:00:16
A- A A+

Έκθεση για την ποιότητα της Ανώτατης Εκπαίδευσης το 2008 κατέθεσε σήμερα η Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας για την Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) στον πρόεδρο της Βουλής και τον υπουργό Παιδείας.

Μεταξύ άλλων στην έκθεση επισημαίνονται οι δυσχέρειες και οι δυσλειτουργίες του έργου της Αρχής, τονίζοντας ότι «ο βασικός στόχος της ΑΔΙΠ για τη διενέργεια των Εξωτερικών Αξιολογήσεων σε όσο το δυνατόν περισσότερα τμήματα, κατά τη διάρκεια του 2008, δεν επιτεύχθηκε τόσο εξαιτίας των ατελειών του νόμου 3374/2005, όσο και λόγω των γνωστών δημοσιονομικών και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων του Δημόσιου Τομέα«.

Αναφέρεται επίσης ότι η «άρνηση της Πολιτείας να συστήσει Ειδικό Λογαριασμό για τη διαχείριση των πόρων της ΑΔΙΠ από το ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ κατέστησε αδύνατη την απορρόφηση σημαντικών κονδυλίων, ιδίως εκείνων που θα επέτρεπαν την έγκαιρη στελέχωση με διοικητικό προσωπικό και την πρόσκληση και αποζημίωση εξωτερικών εμπειρογνωμόνων».

Τέλος, σημειώνεται η έλλειψη εσωτερικού κανονισμού, αφού εκκρεμεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η πρόσληψη διοικητικού προσωπικού και να υπάρχουν προβλήματα στη στέγαση της Αρχής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή