Αύξηση αδικημάτων αλλά και συλλήψεων στα γήπεδα

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 15:20
UPD:16:09

Αύξηση αδικημάτων, αλλά και των συλλήψεων, κατά τη διάρκεια αθλητικών συναντήσεων την αγωνιστική περίοδο 2008-9 προκύπτει από την αποτίμηση-ανάλυση των σχετικών στοιχείων που έγινε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Εσωτερικών.

A- A A+

Αύξηση αδικημάτων, αλλά και των συλλήψεων, κατά τη διάρκεια αθλητικών συναντήσεων την αγωνιστική περίοδο 2008-9 προκύπτει από την αποτίμηση-ανάλυση των σχετικών στοιχείων που έγινε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Εσωτερικών υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Πιο συγκεκριμένα διαπιστώθηκαν τα εξής:

· Αύξηση κατά 49% συνολικά των αδικημάτων με αφορμή τις αθλητικές εκδηλώσεις ( 2008: 104, 2009: 155).

· Αύξηση σε ποσοστό περίπου 84% του συνόλου των συλλήψεων για αδικήματα που διεπράχθησαν με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις ( 2008: 165, 2009:303).

· Αύξηση σε ποσοστό περίπου 84% των συλλήψεων στις δύο κύριες κατηγορίες ποδοσφαίρου (Α΄ και Β΄ Εθνικής).

· Αύξηση σε ποσοστό περίπου 84% των συλλήψεων στις λοιπές κατηγορίες (Γ΄- Δ΄ - Τοπικά Πρωταθλήματα κλπ) και αθλήματα (μπάσκετ - βόλεϊ κλπ).

· Αύξηση σε ποσοστό 143 % των δραστών που εντοπίστηκαν με αξιοποίηση των καμερών ( 2008: 23, 2009: 56).

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ακόμη ότι κατά την περσινή χρονιά αυξήθηκαν σε μέγεθος τα περιστατικά βίας, τονίζοντας ότι αποτελεί καθήκον όλων των φορέων η κοινή προσπάθεια για αθλητισμό χωρίς βία και ζήτησε την συμβολή όλων προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός.

Στη σύσκεψη με θέμα: «Αποτίμηση - διαπιστώσεις - προβλήματα αγωνιστικής περιόδου 2008-2009. Προετοιμασία των εμπλεκόμενων φορέων για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2009 - 2010», παρευρέθησαν ο υφυπουργός πολιτισμού αρμόδιος για θέματα αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Σταύρος Δουβής και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Μπίτσιος. Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστη η ηγεσία του Σώματος με επικεφαλής τον αρχηγό αντιστράτηγο Βασίλειο Τσιατούρα, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Επίσης παρέστησαν ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) Ευριπίδης Ρεβελάκης, ο Ανδρέας Μαλάτος ως εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ο Ιωάννης Δεσύλλας ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο υπεύθυνος Ασφαλείας της Σούπερ Λίγκας, Αθανάσιος Μαχαίρας, ο κ. Νικόλαος Δελαγραμμάτικας ως εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, ο νομικός αύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γεώργιος Κόνιαρης, ο διευθυντής της Ένωσης Συνδέσμων Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιριών, Γεώργιος Κονδύλης, και ο Β’ αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών Αντώνιος Αντωνόπουλος.

Ενδεικτικά στοιχεία από την αποτίμηση στο www.astynomia.gr .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις