Φ. Πετραλιά: Αναγκαίες οι ευέλικτες πολιτικές κατάρτισης

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 18:46
A- A A+

Την ανάγκη αποτελεσματικών και ευέλικτων πολιτικών κατάρτισης στο πλαίσιο της τρέχουσας οικονομικής κρίσης επεσήμανε σε ομιλία της η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη - Πετραλιά σε εκδήλωση για την έναρξη του προγράμματος «Κατάρτιση Στελεχών Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών» της Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑΕ.

Η υπουργός τόνισε ότι «η αναδιάρθρωση της παραγωγής και της απασχόλησης έχει οδηγήσει σε ταχύτατη ανάπτυξη και επαναπροσδιορισμό των πολιτικών για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση» και πρόσθεσε ότι «προκύπτει η ανάγκη να υπάρξουν πολιτικές και πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη ποιοτικών προγραμμάτων, στοχευμένων στις ανάγκες του ανθρώπινου δυναμικού».

Όπως ανέφερε, η κατάρτιση όπως και η εκπαίδευση πρέπει να είναι προσβάσιμη από όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα, από την ηλικία, το φύλο, το εκπαιδευτικό τους επίπεδο, τη χαμηλή ή υψηλή τους εξειδίκευση.

«Από το 2000, ήδη, η εκπαίδευση και η κατάρτιση απετέλεσαν τον πυρήνα του κοινωνικού πυλώνα της Στρατηγικής της Λισσαβόνας, μιας από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε ποτέ η ΕΕ για να καταστήσει την ευρωπαϊκή οικονομία, με επίκεντρο τη γνώση, την πλέον δυναμική και ανταγωνιστική οικονομία στον κόσμο μέχρι το 2010», σημείωσε η κ. Πετραλιά.

«Η μόρφωση δεν είναι μόνο ζήτημα γνώσης. Είναι ζήτημα ζωής. Είναι το σημαντικότερο εθνικό κεφάλαιο» υπογράμμισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή