Ιράκ: Παραμονή «μη μάχιμων» Αμερικανών στρατιωτών και μετά τις 30/6

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009 00:28
A- A A+

Την παραμονή ορισμένων «μη μάχιμων» Αμερικανών στρατιωτών στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, και μετά τις 30 Ιουνίου, ημερομηνία που έχουν ορίσει η Βαγδάτη και η Ουάσινγκτον για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τις ιρακινές πόλεις, γνωστοποίησαν οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ανώτατο Αμερικανό διοικητή στο βόρειο Ιράκ, στρατηγό Ρόμπερτ Κάσλεν, η ιρακινή κυβέρνηση αποδέχτηκε την παραμονή ορισμένων μη μάχιμων στρατιωτών που θα αναλάβουν να βοηθήσουν τις ιρακινές δυνάμεις, όπου το επιθυμούν και θα βρίσκονται μόνο σε πέντε περιοχές, συνεργαζόμενοι με τους Ιρακινούς.

Όπως διευκρίνισε, οι δυνάμεις του υπό αμερικανική διοίκηση συνασπισμού θα συνεχίσουν να συμμετέχουν σε επιχειρήσεις «με τη σύμφωνη γνώμη των ιρακινών δυνάμεων» σε απομακρυσμένες περιοχές, έξω από τις πόλεις.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Νινίβ, της οποίας η Μοσούλη είναι πρωτεύουσα, πρότεινε μάλιστα τα αμερικανικά οχήματα που θα κυκλοφορούν στην περιοχή μετά τις 30 Ιουνίου να φέρουν ειδική σήμανση για να τα αναγνωρίζουν εύκολα οι κάτοικοι.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή