Παπαρήγα: Καμία διάθεση να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των ναρκωτικών

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009 13:23
A- A A+

H κυβέρνηση, οι κυβερνήσεις που γνωρίσαμε, δεν έχουν καμία διάθεση να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των ναρκωτικών, και αυτό κρίνεται πρακτικά, παρατήρησε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις μετά την επίσκεψή της στο Κέντρο Πρόληψης Διέξοδος.

«Την ώρα που ετοιμάζουν ιδιώτες γιατροί να δίνουν δόση και να συνταγογραφούν στα θύματα δόση ναρκωτικών -γιατί και το υποκατάστατο είναι ναρκωτικό- αφήνουν τα κέντρα πρόληψης κυριολεκτικά ανυπεράσπιστα να υπολειτουργούν, ενώ είναι ένας πρώτος βαθμός θα λέγαμε πρόληψης του προβλήματος πέρα από την γενικότερη κοινωνική πολιτική που μπορεί να τo προλάβει», επεσήμανε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε:

«Κέντρα πρόληψης χωρίς χρηματοδότηση, το υπουργείο ενώ χρωστάει 13 εκατομμύρια ευρώ για μια τυπική λειτουργία δίνει μόνο τα 6. Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και κακοπληρωμένοι, θα προσθέσουμε, κέντρα πρόληψης τα οποία φυτοζωούν κυριολεκτικά και προσπαθούν πότε ανάμεσα στον ΟΚΑΝΑ και πότε ανάμεσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να εξασφαλίσουν την ύπαρξη τους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή