Ιράν: «Να εκτελεστούν οι ταραχοποιοί»

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009 18:03
A- A A+

Την εκτέλεση των «ταραχοποιών» ζήτησε σκληροπυρηνικός κληρικός στο Ιράν, προκειμένου να παραδειγματιστούν οι διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Το Συμβούλιο του Ιράν, το ανώτατο νομοθετικό όργανο της χώρας, ανακοίνωσε ότι δεν είχε εντοπίσει σημαντικές παρατυπίες στις εκλογές,τις οποίες χαρακτήρισε ως τις «υγιέστερες» από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

«Θέλω τα δικαστήρια να… τιμωρήσουν τους επικεφαλής των ταραχοποιών αποφασιστικά και χωρίς να επιδείξουν έλεος, ώστε να διδάξουν σε όλους ένα μάθημα», είπε ο Αχμάντ Χαταμί.

Εν τω μεταξύ, η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε ότι οκτώ μέλη της εθνοφρουράς σκοτώθηκαν από «ταραχοποιούς» κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Από την πλευρά τους, οι υπουργοί Εξωτερικών των G8 καταδίκασαν τη μετεκλογική βία στη χώρα. http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/06/26/1682360.htm

Σήμερα, οι υποστηρικτές του ηττημένου υποψηφίου Μιρχοσεΐν Μουσαβί σχεδιάζουν να απελευθερώσουν χιλιάδες μπαλόνια με το μήνυμα «Νέντα θα μείνεις για πάντα στην καρδιά μας», στη μνήμη της Νέντα Αγκά Σολτάν που έχασε τη ζωή της την περασμένη εβδομάδα και έχει γίνει σύμβολο για τους διαδηλωτές. Ο Χαταμί είπε ότι η νεαρή κοπέλα σκοτώθηκε από αντιπολιτευόμενους ως προβοκάτσια. «Κοιτάζοντας την ταινία, οποιοσδήποτε έξυπνος άνθρωπος καταλαβαίνει ότι οι ταραχοποιοί την σκότωσαν», όπως είπε.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή