Στα Τίρανα ο Γ. Παπανδρέου

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009 18:39
A- A A+

Την ελπίδα του για τη διεξαγωγή πραγματικά δίκαιων και ελεύθερων εκλογών στην Αλβανία εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τα Τίρανα.

Τον κ. Παπανδρέου υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, Εντι Ράμα. Οι κ.κ. Παπανδρέου και Ράμα μίλησαν σε συγκέντρωση οπαδών του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας.

Ο κ. Ράμα αναφέρθηκε στη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές και τόνισε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέφερε αλλαγές στο κόμμα και κέρδισε την εμπιστοσύνη των νέων, προτάσσοντας την ανάγκη για αλλαγή και μια νέα αντίληψη διακυβέρνησης.

Από την μεριά του, ο κ. Παπανδρέου ευχήθηκε στον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας «μεγάλη νίκη» στις εκλογές της Κυριακής, υπογραμμίζοντας ότι «με σοσιαλιστικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα και την Αλβανία θα προχωρήσουμε στην επίλυση, μεταξύ άλλων, και των προβλημάτων των Αλβανών στην Ελλάδα και της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «οργανωμένη μετανάστευση» και «υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών στη δουλειά, με ίσους μισθούς για την ίδια εργασία, κοινωνική ασφάλιση και συντάξεις», με τις τελευταίες να διευθετούνται σε διμερές πλαίσιο.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «ως κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ θα βοηθήσει στην ενσωμάτωση των μεταναστών στην Ελλάδα», προσθέτοντας ότι «θα βοηθηθούν και όσοι Αλβανοί επιθυμούν να επενδύσουν στην Αλβανία».

Εξέφρασε και πάλι τις θέσεις του για «άμεση απόδοση της ελληνικής υπηκοότητας σε όσα παιδιά μεταναστών γεννιούνται στην Ελλάδα» καθώς και για απόδοση της ελληνικής υπηκοότητας σε όσα παιδιά τελειώνουν στην Ελλάδα τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και εξακολουθούν να παραμένουν στην χώρα μας για 3 συνεχή έτη.

«Οι Αλβανοί μετανάστες αποτελούν θετικό οικονομικό μέγεθος για την Ελλάδα και τους ευχαριστώ γι αυτό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Παλιά, οι μειονότητες θεωρούνταν απειλή, τώρα πλέον δεν αποτελούν απειλή, εξάλλου γι αυτό δημιουργήσαμε την ΕΕ, ώστε τα σύνορα να παίζουν "μικρότερο ρόλο" έναντι των δικαιωμάτων των ανθρώπων», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε επίσης με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, Αναστάσιο, εκφράζοντας την εκτίμησή του στο έργο του Αρχιεπισκόπου.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος εξήρε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον, που επιδεικνύει για την περιοχή ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δώρισε στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο ένα λεύκωμα του Μουσείου της Ακρόπολης, το οποίο ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί.

Από την πλευρά του, ο κ. Αναστάσιος δώρισε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το τελευταίο του βιβλίο με τον τίτλο «Εως εσχάτων της γης», όπου περιγράφεται η ιστορία της Ιεραποστολής, της οποίας υπήρξε σκαπανέας στην αφρικανική ήπειρο.

Η επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στα Τίρανα ολοκληρώθηκε με τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του «Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», Βαγγέλη Ντούλε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή