Το ένα εκατομμύριο αναμένεται να φθάσουν τα κρούσματα της γρίπης στις ΗΠΑ

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009 21:17
A- A A+

Την εκτίμηση ότι ο αριθμός των κρουσμάτων της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) στις ΗΠΑ θα αγγίξει το ένα εκατομμύριο, οι μισοί από τους οποίους θα είναι κάτοικοι της Νέας Υόρκης, έκανε σήμερα εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Κέντρου ελέγχου και πρόληψης των ασθενειών.

«Η εκτίμηση αυτή βασίζεται εν μέρει σε ένα μοντέλο προβολής μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή (εξομοίωση) αλλά και στον αριθμό των περιπτώσεων ασθένειας που μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Κέντρου, Ντέιβ Ντέιγκλ.

Το ένα εκατομμύριο πολίτες που ενδέχεται να ασθενήσουν από τη νέα γρίπη στις ΗΠΑ παραμένει πολύ μικρό σε σχέση με τα περίπου 36 εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες που ασθενούν κάθε χρόνο από την εποχιακή γρίπη.

Σε 28.000 ανέρχονται μέχρι σήμερα τα κρούσματα της γρίπης Α στις ΗΠΑ, δηλαδή περίπου οι μισοί από το σύνολο των ασθενών σε όλο τον κόσμο, όπως καταγράφει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του ΠΟΥ, σε όλο τον κόσμο ασθενούν από τη νέα γρίπη 59.814 άνθρωποι σε 113 χώρες, ενώ τη ζωή τους έχουν χάσει 263 άτομα.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή