Βατικανό: Μύθος της ποπ μουσικής ο Μάικλ Τζάκσον

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009 22:04
UPD:22:08
A- A A+

«Μύθο της ποπ μουσικής» χαρακτηρίζει η εφημερίδα του Βατικανού, Οσερβατόρε Ρομάνο, τον Μάικλ Τζάκσον αποτίοντας φόρο τιμής στον ποπ σταρ.

Στο κείμενό της με τίτλο «Μα είναι πραγματικά νεκρός;» η εφημερίδα κατατάσσει τον Τζάκσον στους μύθους της σύγχρονης μουσικής, όπως ο Έλβις Πρίσλεϊ, η Τζάνις Τζόπλιν, ο Τζιμ Μόρισον, ο Τζίμι Χέντριξ και ο Τζον Λένον που «δεν πεθαίνουν ποτέ στη φαντασία των θαυμαστών τους».

Αναφερόμενη στις αισθητικές επεμβάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί ο τραγουδιστής η εφημερίδα τις χαρακτηρίζει «ατομικό και όχι φυλετικό επαναπροσδιορισμό» και εκτιμά ότι «ίσως ο Τζάκσον να μην ήθελε απλώς να γίνει λευκός αλλά να κόψει τους δεσμούς, ακόμη και τους καλλιτεχνικούς, που επιβάλλει το να ανήκεις σε μια φυλετική κοινότητα».

«Μια ανθρώπινη πορεία δύσκολη, προφανώς οδυνηρή, που σημαδεύτηκε από σοβαρές αντιξοότητες και η οποία αντικατοπτρίζεται στην καλλιτεχνική πορεία του» προσθέτει η εφημερίδα που δεν παραλείπει να αναφερθεί στις δικαστικές περιπέτειες του Τζάκσον μετά τις κατηγορίες για παιδεραστία που του αποδόθηκαν.

«Όμως καμία κατηγορία, οσοδήποτε σοβαρή ή επονείδιστη και αν είναι, δεν ήταν αρκετή για να σβήσει το μύθο του μεταξύ των εκατομμυρίων θαυμαστών του σε όλο τον κόσμο», καταλήγει.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς