Μ. Τρεμόπουλος: Οι Οικολόγοι θα εκπορθήσουν και το ελληνικό Κοινοβούλιο

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009 22:33
UPD:22:34
A- A A+

Τη βεβαιότητά του ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι θα «εκπορθήσουν» και το ελληνικό Κοινοβούλιο εξέφρασε ο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής, Μιχάλης Τρεμόπουλος, μιλώντας στο 6ο τακτικό συνέδριο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τρεμόπουλος τόνισε ότι κατά την προεκλογική περίοδο οι Οικολόγοι απηύθυναν λόγο συνεργασίας σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα, με βάση προγραμματικές συγκλίσεις, κάτι το οποίο θα συνεχιστεί και μετεκλογικά.

Σημείωσε επίσης ότι το κόμμα του δεν πέτυχε μόνο την εκλογή του πρώτου Ελληνα Πράσινου ευρωβουλευτή, αλλά επέβαλε την πράσινη ατζέντα και στα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα και πρόσθεσε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι δέχθηκαν επιθέσεις, αλλά απέδειξαν ότι υπηρετούν τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της χώρας.

Χαιρετισμός του προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, διαβιβάστηκε στο συνέδριο, στον οποίο τονίζεται ότι οι δυνάμεις της Αριστεράς και της Οικολογίας οφείλουν να βρουν κοινό βηματισμό, όχι μόνο στο επίπεδο κοινωνικών αντιστάσεων, αλλά και στο επίπεδο μιας νέας προγραμματικής διεξόδου, που θα κερδίσει τη στήριξη ευρύτατων κοινωνικών στρωμάτων και θα διεκδικήσει την ηγεμονία στο πολιτικό πεδίο.

Το συνέδριο χαιρέτισε εκ μέρους της ΝΔ ο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει με όλα τα πολιτικά κόμματα για τα θέματα του περιβάλλοντος, γιατί δεν μπορεί να επιτευχθεί λύση χωρίς ένωση των δυνάμεων.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μαγκριώτης υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ, οι Οικολόγοι Πράσινοι και άλλες πολιτικές δυνάμεις μπορούν να δημιουργήσουν το ρεύμα της ανατροπής, είτε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πετύχει αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές, είτε όχι.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Ζιώκας σημείωσε ότι η κρίση οφείλεται στον καπιταλιστικό προσανατολισμό της οικονομίας που οδηγεί στην άναρχη ανάπτυξη.

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης υπογράμμισε ότι το κόμμα του έχει διατυπώσει εναλλακτική πρόταση εξουσίας η οποία συμπεριλαμβάνει όλες τις δυνάμεις που αμφισβητούν το κυρίαρχο μοντέλο.

Σημειώνεται ότι στο συνέδριο δεν προσκλήθηκε εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την εκλογή νέου Πανελλαδικού Συμβουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή