Στη Νικαράγουα ο έκπτωτος πρόεδρος της Ονδούρας

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009 07:59

Στη Νικαράγουα έφθασε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Ονδούρας Μανουέλ Σελάγια, που απομακρύνθηκε βίαια από τη χώρα του, για να συμμετάσχει στην έκτακτη σύνοδο της Μπολιβαρικής Συμμαχίας για τις Αμερικές (Alba) και του κεντροαμερικανικού μπλοκ.

A- A A+

Στη Νικαράγουα έφθασε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Ονδούρας Μανουέλ Σελάγια, που απομακρύνθηκε βίαια από τη χώρα του, για να συμμετάσχει στην έκτακτη σύνοδο της Μπολιβαρικής Συμμαχίας για τις Αμερικές (Alba) και του κεντροαμερικανικού μπλοκ, που αμφότεροι ζητούν την αποκατάστασή του στην εξουσία, τονίζουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Ο Σελάγια έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο της Μανάγκουα από την πρόεδρο της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγα και τον ομόλογό του της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες. Ο Ορτέγα ασκεί για το τρέχον διάστημα της προεδρίας του Κεντροαμερικανικού Συστήματος Ενσωμάτωσης (Sica), ενώ ο Τσάβες συγκάλεσε την έκτακτη σύνοδο της Alba.

Ο Σελάγια έφθασε από την Κόστα Ρίκα, όπου τον εξόρισαν δια της βίας χθες το πρωΐ οι πραξικοπηματίες στρατιωτικοί, οι οποίοι τον συνέλαβαν στο κρεββάτι του.

Στο Μεξικό, ο πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν ετοιμάζεται να μεταβεί στη Μανάγουα για να συμμετάσχει στη σύνοδο της Sica, ανακοίνωσε το γραφείο του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή