Ευ. Αντώναρος: Η Τουρκία έχει υποχρεώσεις για τη λαθρομετανάστευση

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009 15:31
A- A A+

«Εμείς δεν θα σταματήσουμε σε κανένα σημείο, σε κανένα χρονικό σημείο, να επιμένουμε και να απαιτούμε από την Τουρκία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει με την υπογραφή του πρωτοκόλλου για την επανεισδοχή των λαθραίων μεταναστών». Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα κατά την ενημερώση των πολιτικών συντακτών.

Συνέδεσε μάλιστα τη στάση της Αγκυρας στο θέμα με την ευρωπαϊκή της προοπτική: «Πρέπει, λοιπόν, ειδικά οι χώρες που αποβλέπουν να γίνουν πλήρη μέλη της ΕΕ, να αντιληφθούν ότι η τήρηση συμφωνιών, τις οποίες υπέγραψαν με χώρες της ΕΕ, είναι προϋπόθεση, προκειμένου ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός τους να γίνει πράξη».

Αναφορικά με την επίσκεψη του αρμόδιου Επιτρόπου Ζακ Μπαρό στη χώρα μας, ο κ. Αντώναρος γνωστοποίησε ότι βρίσκεται από το πρωί σε σύντομο ταξίδι στην ανατολική Ελλάδα, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και άλλους παράγοντες και θα επισκεφθεί και διάφορα κέντρα υποδοχής λαθραίων μεταναστών.

Ο κ. Αντώναρος ανέφερε ακόμη πως το Σάββατο το απόγευμα ο κ. Κώστας Καραμανλής είχε διμερή συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του κυρίως για το θέμα της λαθρομετανάστευσης. Όπως είπε, οι δυο χώρες έχουν κοινή προσέγγιση στο θέμα, διότι είναι χώρες εισόδου μεγάλου αριθμού λαθραίων μεταναστών, που προέρχονται είτε από την αφρικανική ήπειρο, είτε από την ασιατική. «Έτσι, μεθοδεύουμε βήμα - βήμα την κοινή μας προσέγγιση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή