Η ατζέντα της ημέρας

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009 05:44
UPD:09:50
A- A A+

* Στις 8 π.μ. συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Βαληνάκη με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας, Ζακ Μπαρό, στο περιθώριο της διημερίδας εργασίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βουλιαγμένη.

* Στις 8:30 π.μ. πρόγευμα εργασίας της Ελληνίδας υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη με τον υπουργό Εξωτερικών της Λιθουανίας, Βιγκάουντας Ουζάκας.

* Στις 10:10 π.μ. συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον πρωθυπουργό της Λιθουανίας, ¶ντριους Κουμπίλιους.

* Στις 10:30 π.μ. συνάντηση του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», Ανδρέα Δρακόπουλο.

* Στις 11 π.μ. ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Μπαρό θα μεταβεί με τον υπουργό Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο, στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής στην οδό Πέτρου Ράλλη.

* Στις 11 π.μ., παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, η υπογραφή της σύμβασης με την οποία η ΕΡΓΟΣΕ αναθέτει καθήκοντα συμβούλου σε θέματα ασφάλειας στη Διεθνή Μονάδα των Γαλλικών Σιδηροδρόμων, την SNCF – I (Societé Nationale des Chemins de fer Français - International).

* Στις 11:30 π.μ. ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

* Στις 11:30 π.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί τους νέους πρέσβεις της Ινδονησίας, Ahmad Rusdi, της Δημοκρατίας της Σερβίας, Dragan Županjevac, της Δημοκρατίας της Εσθονίας, Andres Talvik και της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, Dang Khanh Thoai, οι οποίοι θα επιδώσουν τα διαπιστευτήριά τους.

* Στις 11:30 π.μ. στη Λιθουανία με τη συμμετοχή της Ντόρας Μπακογιάννη, η ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ στη Λιθουανία.

* Στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, συνέντευξη του πολιτικού εκπροσώπου του κόμματος για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, Νίκου Σηφουνάκη, της πολιτικής εκπροσώπους για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύης Χριστοφιλοπούλου και του εισηγητή του ΚΤΕ Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χάρη Τσιόκα για τον ΟΣΕ.

* Στις 12:30 μ.μ. συνάντηση του Κώστα Καραμανλή με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας, Ζακ Μπαρό. Στη συνάντηση θα μετέχει και ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος.

* Στις 12:30 μ.μ. στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ συνέντευξη του πολιτικού εκπροσώπου του κόμματος για θέματα Υγείας, Γιώργου Φλωρίδη, για την απαγόρευση του καπνίσματος.

* Στη 1 μ.μ. κοινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Μπαρό για τη λαθρομετανάστευση.

* Στη 1:30 μ.μ. στα γραφεία του ΛΑΟΣ, συνάντηση του προέδρου του κόμματος, Γιώργου Καρατζαφέρη με τον πρέσβη του Ιράν στην Αθήνα.

* Στις 2 μ.μ. ο Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Hans-Gert Pöttering.

* Στις 7:30 μ.μ. ομιλία του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννη Παπαθανασιου, σε ημερίδα για το μέλλον της οικονομίας που διοργανώνου πέντε επιμελητήρια, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

* Στις 8:30 μ.μ. στο Βεάκειο Θέατρο, καλοκαιρινή συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πειραιά με τίτλο: «Μουσικές του Κόσμου». Τη συναυλία πλαισιώνει η Έλλη Καρύδη (σοπράνο της Ε.Λ.Σ.) και Barunka Preisinger (μέτζο-σοπράνο της Ε.Λ.Σ.). Είσοδος ελεύθερη.

* Στις 9 μ.μ. ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη στο δείπνο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP Study Days) στο Ζάππειο Μέγαρο.

* Στο Μαυροβούνιο βρίσκεται σήμερα για δεύτερη ημέρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θα προεδρεύσει των εργασιών του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όπου μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η διεθνής οικονομική κρίση, οι κλιματικές αλλαγές, η λαθρομετανάστευση και οι περιφερειακές κρίσεις.

* Στην εισαγγελία του Μονάχου καταθέτει σήμερα ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Hellas, Μιχάλης Χριστοφοράκος.

* Επίσημη επίσκεψη στη Σερβία θα πραγματοποιήσει από την Πέμπτη 2 Ιουλίου έως τις 4 Ιουλίου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, μετά από πρόσκληση του προέδρου της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή