Δέκα νεκροί από τον εκτροχιασμό και την έκρηξη αμαξοστοιχίας στο Βιαρέτζο

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009 07:30
A- A A+

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη δύο βαγονιών φορτωμένων με υγραέριο που σημειώθηκε τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη στο Βιαρέτζο της Ιταλίας, μετά τον εκτροχιασμό εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Σύμφωνα με το κέντρο συντονισμού της πυροσβεστικής υπηρεσίας στη Ρώμη από την έκρηξη τραυματίστηκαν επίσης 50 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 37 νοσηλεύονται σε "σοβαρή" ή "πολύ σοβαρή" κατάσταση.

Δύο μικρά κτήρια κατέρρευσαν από το ωστικό κύμα και "φοβόμαστε ότι μπορεί να υπάρχουν ακόμη κάποιοι κάτω από τα συντρίμμια", δήλωσε ο Αντόνιο Γκαμπαρντέλα, ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας. "Πριν από μισή ώρα ανασύραμε ζωντανό ένα 8χρονο αγόρι", πρόσθεσε.

Περισσότεροι από 300 πυροσβέστες από την Τοσκάνη, τη Λιγουρία και την Εμιλία Ρομάνα κινητοποιήθηκαν για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση καθώς το υγραέριο διασκορπίστηκε στην περιοχή γύρω από το σιδηροδρομικό σταθμό του Βιαρέτζο και πολλά γειτονικά σπίτια τυλίχτηκαν στις φλόγες. "Ένα από τα καθήκοντα των πυροσβεστών και κυρίως των μονάδων που είναι εξειδικευμένες σε ατυχήματα χημικών προϊόντων είναι να φροντίσουν να μην πάρουν φωτιά και εκραγούν και τα υπόλοιπα βαγόνια-δεξαμενές" είπε ο Γκαμπαρντέλα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή