Αλβανία: Με πέντε έδρες προηγείται ο Μπερίσα

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009 13:00

Οι Δημοκρατικοί του Μπερίσα λαμβάνουν 71 έδρες και ποσοστό 39,97%, ενώ οι Σοσιαλιστές του Ράμα 66 και 40,9%, με καταμετρημένο το 73,65% των ψήφων.

A- A A+

Προβάδισμα πέντε εδρών έχει στις βουλευτικές εκλογές της Αλβανίας το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα έναντι του Σοσιαλιστικού Κόμματος υπό τον Έντι Ράμα, με καταμετρημένα τα δύο τρίτα των ψήφων.

Η καταμέτρηση επιβραδύνθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας και τα δύο μεγάλα κόμματα αντάλλαξαν κατηγορίες για εκφοβισμό στα εκλογικά τμήματα.

Οι Δημοκρατικοί του Μπερίσα λαμβάνουν 71 έδρες και ποσοστό 39,97%, ενώ οι Σοσιαλιστές του Ράμα 66 και 40,9%, με καταμετρημένο το 73,65% των ψήφων. Ο αριθμός των εδρών θα υπολογιστεί εκ νέου όταν καταμετρηθεί το σύνολο των ψήφων με βάση εκλογικό σύστημα τοπικής αναλογικής που εφαρμόζεται για πρώτη φορά.

Οι διεθνείς παρατηρητές επιβεβαίωσαν χθες ότι η εκλογική διαδικασία της Κυριακής κύλησε ομαλά και σε καλύτερες συνθήκες από ό,τι στο παρελθόν, αν και τόνισαν ότι η Αλβανία πρέπει να καταβάλει μεγαλύτερες προσπάθειες για βελτίωση.

ΕΕ και ΗΠΑ θεωρούν τις εκλογές πρόκριμα για τη δημοκρατική ωριμότητα της χώρας και τη μελλοντική ευρωπαϊκή της πορεία.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή