ΠΑΣΟΚ: Το ΥΕΝ αγνοείται σε θέματα φύλαξης των συνόρων

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009 15:18
A- A A+

Την απουσία του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας από τη Σάμο κατά τη χθεσινή επίσκεψη του αντιπροέδρου της Κομισιόν στο νησί, στηλίτευσε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα ναυτιλίας Ελπίδα Τσούρη, τονίζοντας ότι στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της χώρας το ΥΕΝ «εν μέσω θέρους αγνοείται».

«Μετά την εκκωφαντική απουσία του, από τις κυβερνητικές συσκέψεις, για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, έκπληκτοι οι νησιώτες, αναζητούσαν την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου για τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας Υπουργείου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Προφανώς, η κυβέρνηση φοβούμενη την ανάδειξη, για μία ακόμα φορά, των προβλημάτων στο χώρο της ακτοπλοΐας, όπως και της πραγματικής εικόνας για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, έχει καταργήσει τον αρμόδιο υπουργό», πρόσθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια η κ. Τσούρη αναρωτήθηκε: «Με ποια επιχειρήματα θα μπορούσε να πείσει τον Ευρωπαίο Επίτροπο, όταν η ελληνική κυβέρνηση απουσιάζει εντελώς από το Αιγαίο; Ποια είναι η εθνική πολιτική φύλαξης των θαλασσίων συνόρων της χώρας, πέρα από τη μεταφορά, παραμονές της επίσκεψης, παράνομων μεταναστών σε γειτονικά νησιά;»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή