Νέα σκληρά λόγια Ερντογάν για τους Ευρωπαίους

Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2009 15:43

Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι «η στάση που κράτησαν μερικοί Ευρωπαίοι ηγέτες και πολιτικοί απέναντι στην Τουρκία τραυμάτισε σοβαρά τον τουρκικό λαό και μας αποθάρρυνε».

A- A A+

Νέες βολές κατά ευρωπαίων ηγετών εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεοπτικό του μήνυμα προς τον τουρκικό λαό, υποστηρίζοντας πως «εκμεταλλεύονται την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., για θέματα εσωτερικής τους πολιτικής».

«αυτό μας στεναχωρεί και βλάπτει σοβαρά τις σχέσεις, που υπάρχουν μεταξύ των κρατών», πρόσθεσε και τόνισε: «Καθώς οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, δεν είναι καθόλου σωστό να γίνεται θέμα συζήτησης η θέση της Τουρκίας και να ζητείται η αλλαγή του καταστατικού της ενταξιακής πορείας της».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός συμπλήρωσε επίσης ότι «η στάση που κράτησαν μερικοί Ευρωπαίοι ηγέτες και πολιτικοί απέναντι στην Τουρκία τραυμάτισε σοβαρά τον τουρκικό λαό και μας αποθάρρυνε».

«Ο δρόμος, που ακολουθεί η Τουρκία, είναι γνωστός σε όλους. Η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απλώς η μέθοδος για την επίτευξη του στόχου μας, να φτάσει η Τουρκία στο επίπεδο των αναπτυγμένων κρατών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή