Ενίσχυση της συνεργασίας Βουλγαρίας-Σαουδικής Αραβίας

Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2009 08:19
A- A A+

Οι ευκαιρίες που υπάρχουν για την ανάπτυξη του διμερούς πλαισίου συνεργασίας μεταξύ της Βουλγαρίας και της Σαουδικής Αραβίας, στον τουριστικό τομέα, βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, κατά τη συνάντηση του προέδρου Γκεόργκι Παρβάνοφ, με το Σαουδάραβα πρίγκιπα Αλουαλίντ Μπιν Ταλάλ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στη γειτονική χώρα.

Ο πρίγκιπας Ταλάλ είναι ο 12ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ενώ είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, εκδηλώνοντας άμεσο ενδιαφέρον για την ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων με τη Βουλγαρία.

Το οικονομικό ύψος των διμερών σχέσεων Βουλγαρίας-Σαουδικής Αραβίας φτάνει στα 180 εκατ. δολάρια, παρουσιάζοντας ωστόσο, δυναμική ουσιαστικής οικονομικής ανάπτυξης.

Η βουλγαρική κυβέρνηση προσφέρει στο σαουδαραβικό κεφάλαιο οικονομικά κίνητρα και ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις, προκειμένου να υλοποιηθούν επενδύσεις στη βουλγαρική οικονομία. Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για τον τουριστικό τομέα.

Ο πρίγκιπας Ταλάλ ενδιαφέρεται για την κατασκευή και λειτουργία πολυτελούς ξενοδοχείου στη Σόφια ή στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Bta

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή