Γ. Παπανδρέου: Σε εκλογική ετοιμότητα το ΠΑΣΟΚ

Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2009 16:35
A- A A+

«Ο τόπος έχει ανάγκη από εκλογές. Η ΝΔ δεν μπορεί να διαχειριστεί τις τύχες του έθνους», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

«Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα βρίσκεται ήδη σε εκλογική ετοιμότητα, «είναι η νίκη στις εκλογές, η αυτοδυναμία, αλλά και η διαμόρφωση ευρύτερων κοινωνικών συναινέσεων».

Σχετικά με τα ζητήματα της οικονομίας ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε δραματική οικονομική κατάσταση και ότι «αντίθετα με τις άλλες χώρες της Ευρώπης, η Ελλάδα δεν διαθέτει σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης».

«Δεν έχουμε δει χειρότερη οικονομική κατάσταση στη χώρα», είπε και χαρακτήρισε τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης ως «μέτρα απελπισίας, που δεν αντιμετωπίζουν τα χρόνια προβλήματα, αλλά αντίθετα, χτυπούν τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα».

Επιπλέον, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση αναγγέλλει ήδη νέο κύμα μέτρων τον Οκτώβριο, τα οποία θα πληρώσουν και πάλι οι ίδιοι».

Ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ της καταλόγισε ότι «λειτουργεί σε πολιτικό κενό» και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα διαφάνειας και διαφθοράς. Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ακόμα ότι υπάρχει άμεση ανάγκη πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης Siemens, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει σαφείς και ξεκάθαρες προτάσεις για τα θέματα αυτά και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιμένει να σιωπά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε όσα καταλογίζονται στο ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση της Siemens, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος είναι ο πρώτος που θέλει να γνωρίζει «ποιος έχει παραβεί το καθήκον του, ποιος έχει εμπλακεί στο παρελθόν σε σκανδαλώδεις υποθέσεις».

Οπως ανέφερε, «ανοιχτή υπόθεση δεν είναι μόνο εκείνη της Siemens. Ανοιχτές είναι και άλλες υποθέσεις, όπως του Βατοπαιδίου, των ομολόγων, των υποκλοπών, των άγονων γραμμών και άλλες για τις οποίες ο ελληνικός λαός απαιτεί να μάθει την αλήθεια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή