Πένθος 30 ημερών στα νησιά Κομόρος

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2009 11:47
A- A A+

Πένθος 30 ημερών για την αεροπορική τραγωδία στον Ινδικό Ωκεανό κήρυξε ο πρόεδρος των νησιών Κομόρος, ζητώντας από τους πολίτες να «προσεύχονται για τους αγνοούμενους και να είναι ντυμένοι ευπρεπώς».

Ζήτησε ακόμα από τη Γαλλία «να ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας για να αποκαλυφθεί η αλήθεια» και απευθυνόμενος στις οικογένειες των θυμάτων δήλωσε: «Έχουμε το δικαίωμα να μάθουμε αυτό που συνέβη, ωστόσο πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό ότι γίνεται πάντα το θέλημα του Θεού».

Απευθυνόμενος στις οικογένειες των θυμάτων που ζητούν εξηγήσεις για τα αίτια της τραγωδίας, ο πρόεδρος δήλωσε: «Έχουμε το δικαίωμα να μάθουμε αυτό που συνέβη, ωστόσο πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό ότι γίνεται πάντα το θέλημα του Θεού».

«Ζητώ από τους πολιτικούς να μην προσπαθούν να επωφεληθούν πολιτικά από την τραγωδία αυτή. Ας σεβαστούμε όσους έχασαν τη ζωή τους», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος εξήρε το έργο όλων των διασωστών και των εθελοντών των νησιών Κομόρος. Ευχαρίστησε την Υεμένη, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ για την υποστήριξή τους στις επιχειρήσεις έρευνας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή