ΠΟΥ: Ασταμάτητη η εξάπλωση της νέας γρίπης

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2009 12:01

Μέσα σε δύο μήνες η γρίπη έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 100 χώρες, έχει μολύνει πάνω από 70.000 ανθρώπους και έχει προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 300.

A- A A+

«Ασταμάτητη» χαρακτήρισε την παγκόσμια εξάπλωση της νέας γρίπης η επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Μάργκαρετ Τσαν, μιλώντας σε συνέδριο για τον ιό στο Μεξικό.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και αναρρώνουν πλήρως μέσα σε μία εβδομάδα, συχνά ακόμα και χωρίς καμία ιατρική θεραπεία. Εξαιρέσεις, σύμφωνα με την κ. Τσαν, αποτελούν οι έγκυες και οι ασθενείς με περαιτέρω προβλήματα υγείας που κινδυνεύουν να παρουσιάσουν επιπλοκές.

«Για μία πανδημία μέτριας σοβαρότητας, αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για εμάς: να βοηθήσουμε τον κόσμο να καταλάβει πότε δεν πρέπει να ανησυχεί και πότε πρέπει να αναζητά επειγόντως βοήθεια», όπως είπε.

Αξιωματούχοι και ειδικοί από 50 χώρες βρίσκονται στο Κανκούν για το διήμερο συνέδριο με αντικείμενο την αντιμετώπιση της γρίπης.

Την ίδια ώρα, βάσει του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων που σημειώθηκε στη Βρετανία την τελευταία εβδομάδα, υπολογιζόταν ότι οι περιπτώσεις στη χώρα μπορεί να άγγιζαν τις 100.000 την ημέρα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Έχουν πλέον συμπληρωθεί δύο μήνες από την έναρξη της εξάπλωσης της νέας γρίπης. Από τότε, η γρίπη έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 100 χώρες, έχει μολύνει πάνω από 70.000 ανθρώπους και έχει προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 300.

Πηγή: BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή