ΠΑΣΟΚ: Επιχειρησιακή προχειρότητα για τη νέα γρίπη

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2009 12:51
UPD:15:01
A- A A+

Έντονη κριτική στο υπουργείο Υγείας για τα ληφθέντα μέτρα αντιμετώπισης της νέας γρίπης, με αφορμή το κρούσμα του ιού σε νοσηλευτή του Σισμανόγλειου, άσκησε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα υγείας Γιώργος Φλωρίδης.

Συγκεκριμένα κάλεσε το υπουργείο Υγείας να «εγκαταλείψει την επικοινωνιακή τακτική και την επιχειρησιακή προχειρότητα και να επικεντρωθεί στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού σχεδίου, για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί αυτό το σημαντικό ζήτημα».

Γ. Φλωρίδης: Επικοινωνιακή τακτική και επιχειρησιακή προχειρότητα από το υπουργείο Υγείας

Γ. Φλωρίδης: Επικοινωνιακή τακτική και επιχειρησιακή προχειρότητα από το υπουργείο Υγείας

«Έχουμε μπροστά μας δύο κρίσιμες φάσεις, δύο κρίσιμες περιόδους. Η πρώτη περίοδος είναι η περίοδος του τουρισμού που έχει ήδη αρχίσει και η επόμενη και πιο σημαντική είναι η περίοδος του Σεπτεμβρίου, που θα ανοίξουν τα σχολεία. Για όλους αυτούς τους λόγους θα πρέπει να εγκαταλειφθούν οι προχειρότητες του Υπουργείου Υγείας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπ. υγείας: Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα

«Η μετάδοση του ιού στο νοσηλευτή του Σισμανόγλειου δεν έγινε στο νοσοκομείο αλλά προήλθε από το οικογενειακό του περιβάλλον», διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε από τον κ. Φλωρίδη.

«Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε, όπως και όλα τα άλλα, άμεσα», προστίθεται και σημειώνεται πως «η ροή των περιστατικών αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά και το όλο θέμα τελεί κάτω από απόλυτο έλεγχο».

«Τέλος, προφανώς δεν ενθυμείται ο κ. Φλωρίδης, ότι για τον ευαίσθητο τομέα του τουρισμού έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και έχει υπάρξει συνεργασία με τους Φορείς του κλάδου, όπως και με το Υπουργείο Παιδείας, για το πώς θα αντιμετωπιστεί, στο ενδεχόμενο κλιμάκωσης της Γρίπης, το πρόβλημα αυτό στο χώρο της εκπαίδευσης», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή