Γ. Ραγκούσης: Μείζων στόχος η αυτοδυναμία

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2009 17:02
UPD:18:44

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ σημείωσε χαρακτηριστικά πως «οι Ευρωεκλογές ζήτησαν εθνικές εκλογές».

A- A A+

«Στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ αξιοποιεί το σύνολο των δυνάμεών του και μένει προσηλωμένο στην προτεραιότητα του στόχου του ο οποίος είναι η μεγαλύτερη νίκη και η αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές».

Αυτό τόνισε ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση του Οργάνου μετά τις Ευρωεκλογές. Υπογράμμισε ακόμη πως «κανένας άλλος επιμέρους στόχος δεν μπορεί να προταθεί πριν από την αναγκαιότητα της επίτευξης του μείζονος στόχου». Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «οι Ευρωεκλογές ζήτησαν εθνικές εκλογές».

Ο κ. Ραγκούσης ξεκαθάρισε πως δεν νοείται να τεθούν τώρα ζητήματα δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα γίνει, όταν τα συντεταγμένα όργανα του Κινήματος αποφασίσουν πώς και πότε θα κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στον προγραμματισμό του κόμματος για το επόμενο διάστημα, σχεδιασμός ο οποίος περιλαμβάνει τα εξής:

1. Πολιτική εξόρμηση στελεχών το επόμενο Σαββατοκύριακο με ανοιχτές και διευρυμένες νομαρχιακές εκδηλώσεις και διαδικασίες, με θέμα την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το νέο πρότυπο της πράσινης ανάπτυξης.

2. Ενόψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης προχωρεί σε κεντρικό επίπεδο η ολοκλήρωση της προγραμματικής προετοιμασίας.

3. Οι αρμόδιοι τομείς του κινήματος έχουν ήδη τεθεί σε προεκλογική διάταξη και δουλεύουν για αυτό ήδη ο τομέας οργανωτικής πολιτικής και κινητοποιήσεων, ο τομέας επικοινωνίας, ο οποίος έχει αρχίσει την επεξεργασία της τελικής φάσης της επικοινωνιακής στρατηγικής, και ο τομέας ετεροδημοτών.

Όπως, εξάλλου ανέφερε, «από τη Δευτέρα, 17 Αυγούστου, οπότε η χώρα θα εισέλθει εκ των πραγμάτων σε τυπική προεκλογική φάση, το ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει, μόλις κριθεί απαραίτητο, την επιτροπή εκλογικού αγώνα». Ο χρόνος της συγκρότησης και ανακοίνωσης της επιτροπής κατάρτισης των εκλογικών συνδυασμών θα αποφασισθεί με ευθύνη του προέδρου του Κινήματος και του Πολιτικού Συμβουλίου.

Τέλος, ο κ. Ραγκούσης κάλεσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να επανεξετάσουν την αρνητική τους στάση έναντι των τεσσάρων προτάσεων για τη διαφθορά και την υπόθεση Siemens, που διατύπωσε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου, και να τις αποδεχθούν, διότι «αυτές και, ενδεχομένως, άλλες προτάσεις μπορούν να πάνε τον τόπο μπροστά».

Γ. Ραγκούσης: Tέσσερις προτάσεις που μπορούν να πάνε τον τόπο μπροστά

Γ. Ραγκούσης: Tέσσερις προτάσεις που μπορούν να πάνε τον τόπο μπροστά

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή