Νέα γρίπη: Επιπλέον 13 κρούσματα

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2009 19:29
UPD:19:33
A- A A+

¶λλα 13 κρούσματα της νέας γρίπης ανίχνευσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας. Εξι από αυτά ανήκουν στο γκρουπ των Αμερικανών φοιτητών που επισκέπτεται τη Βόρεια Ελλάδα. Τα υπόλοιπα επτά αφορούν δύο άτομα που επέστρεψαν από ταξίδι στη Μεγάλη Βρετανία, τέσσερα από ταξίδι στην Αυστραλία, ενώ διερευνώνται οι επαφές άλλου ενός προσβληθέντος.

Το μεσημέρι είχε ανακοίνωση πως πέντε Αμερικανοί φοιτητές από την προαναφερθείσα ομάδα είχαν βρεθεί θετικοί στον ιό http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/07/03/1685510.htm .

Συνολικά, τα περιστατικά που έχουν νοσήσει από το νέο ιό ανέρχονται σε 134, από τα οποία 52 έχουν ιαθεί. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.

Το υπουργείο Υγείας επαναλαμβάνει πως η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Επισημαίνει και πάλι πως αν και η νέα γρίπη έχει λάβει χαρακτήρα πανδημίας και είναι αναμενόμενο να αυξάνονται τα κρούσματα, η συμπτωματολογία της συνεχίζει να είναι ήπια.

Σημειώνει τέλος για άλλη μια φορά πως ο Τομέας Υγείας, το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση περιστατικών από τον ιό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή