Κ. Παπούλιας: Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας

Σάββατο, 04 Ιουλίου 2009 12:12
A- A A+

Τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας διατύπωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, επισημαίνοντας παράλληλα πως η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας εξαρτάται από την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ‘ΠΟΛΙΤΙΚΑ’ κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσημης επίσκεψής του στο Βελιγράδι, ο κ. Παπούλιας εκτίμησε ότι «η διεύρυνση αποτελεί τη σημαντικότερη και πλέον πετυχημένη πολιτική της ΕΕ διότι οδήγησε στη δημιουργία μίας ζώνης ασφάλειας και ευημερίας για όλους του ευρωπαίους πολίτες».

Η Ελλάδα, τόνισε ο κ. Παπούλιας, υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται και ελπίζει ότι σύντομα θα καρποφορήσουν όλες οι προσπάθειες και θα εκπληρωθεί το ευρωπαϊκό όραμα.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας χαρακτήρισε άριστες τις διμερείς σχέσεις των χωρών, τονίζοντας ότι «σε πολιτικό επίπεδο οι επαφές είναι κάτι παραπάνω από συχνές και οι θέσεις σε όλα τα θέματα ταυτίζονται».

Ερωτηθείς για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, κ. Παπούλιας επισήμανε ότι «απαιτείται ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Απαιτείται εντονότερη παρουσία με σκάφη στις θάλασσες αλλά ταυτόχρονα και ανθρώπινη αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών που η Ελλάδα ήδη παρέχει στα κέντρα υποδοχής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή