Στη G8 προσβλέπει ο Μπερλουσκόνι για να ανακτήσει την αξιοπιστία του

Κυριακή, 05 Ιουλίου 2009 14:42
UPD:14:53

A- A A+

Στη διαξαγωγή της συνόδου της G8 στη σεισμόπληκτη Λ’ ¶κουϊλα, αυτή την εβδομάδα, προσβλέπει ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι για να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του, η οποία δέχθηκε πλήγμα μετά από μια σειρά σκανδάλων για την προσωπική ζωή του «Καβαλιέρε».

Τους τελευταίους δύο μήνες, εμφανίζονται συνεχώς νέα σκάνδαλα που αφορούν στην προσωπική και συναισθηματική ζωή του Μπερλουσκόνι. Σάλος έχει ξεσπάσει για την αμφιλεγόμενη σχέση του με μία 18χρονη Ναπολιτάνα καθώς και για τις φωτογραφίες από την έπαυλή του στη Σαρδηνία, όπου παρελαύνει πλήθος γυναικών – αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός της Τσεχίας Μίρεκ Τοπολάνεκ – γυμνοί.

Το αρνητικό για τον ίδιο κλίμα επιβάρυναν περαιτέρω και οι καταγγελίες για γυναίκες-συνοδούς πολυτελείας, οι οποίες φέρονται να έχουν περάσει νύκτες στην εν λόγω έπαυλη, με τη μεσολάβηση ενός στενού φίλου του Μπερλουσκόνι, που διώκεται για μαστροπεία.

«Ο Καβαλιέρε ενδέχεται να αποκαταστήσει τη χαμένη αξιοπιστία του χάρις στη G8. Ο άνθρωπος αυτός μας έχει συνηθίσει σε ανήκουστες εκπλήξεις. Εάν καταφέρει να αποφύγει τις γκάφες, θα είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει πολλούς βαθμούς», παρατηρεί ο πολιτικός αναλυτής του Παν/μιου της Φλωρεντίας Μάρκο Τάρκι.

Όπως σημειώνει, «στο προσωπικό επίπεδο, η κατάσταση τούτη είναι η χειρότερη που έχει αντιμετωπίσει την τελευταία 15ετία, όμως σε πολιτικό επίπεδο έχει γνωρίσει ακόμη δεινότερες στιγμές».

Έκπληξη προκαλεί, πάντως, πως παρά τα σκάνδαλα αυτά, η δημοτικότητα του Μπερλουσκόνι έχει υποχωρήσει μόλις δύο ποσοστιαίες μονάδες, από το 51 στο 49%, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Corriere della Sera. Μάλιστα, το 3% των ερωτηθέντων φέρεται να δηλώνει πως ζηλεύει τον Μπερλουσκόνι.

Έχοντας συναίσθηση των πιθανών βλαβερών συνεπειών από τη σκανδαλολογία, ο πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ζήτησε να υπάρξει μία «ανακωχή» στις πολεμικές πριν τη «σημαντική και ευαίσθητη αυτή διεθνή συνάντηση» της G8.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή