Βιετνάμ: 22 νεκροί και 16 αγνοούμενοι από τη σφοδρή κακοκαιρία

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2009 08:21
A- A A+

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 16 αγνοούνται από τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει από την Παρασκευή το βόρειο Βιετνάμ και συνεχίζεται σήμερα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ακόμη ισχυρότερες βροχοπτώσεις να πλήξουν το ορεινό βόρειο Βιετνάμ.

Η επαρχία Μπακ Καν είναι η πλέον πληγείσα έχοντας καταγράψει με 13 ανθρώπινες απώλειες. Επίσης 10 κάτοικοι της επαρχίας αγνοούνται, καθώς τα σπίτια τους θάφτηκαν στις κατολισθήσεις, οι οποίες προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις αργά την Παρασκευή, διευκρίνισε η Κεντρική Επιτροπή για τον Έλεγχο των πλημμυρών και της κακοκαιρίας.

Ξαφνικές καταιγίδες έχουν σαρώσει την περιοχή Πακ Ναμ, ανακοίνωσε ο Μα Βαν Θόα, τοπικός άρχων του χωριού Να Μπε στην εφημερίδα Θανχ Νίεν.

Η δημόσια τηλεόραση VTV μετέδωσε ότι αρκετές περιοχές της επαρχίας είναι ακόμη αποκλεισμένες, ενώ δύσκολη παραμένει και η επικοινωνία με τα απομακρυσμένα χωριά.

Σύμφωνα με έκθεση της επιτροπής, 530 σπίτια υπέστησαν ζημιές και 6.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης πλημμύρισαν.

Συνολικά έξι επαρχίες του βορείου Βιετνάμ έχουν πληγεί από τις πλημμύρες. Η ποσότητα της βροχής ξεπέρασε τα 300 χιλιοστόμετρα.

Εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στο Βιετνάμ από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο στους τυφώνες, τις σφοδρές βροχοπτώσεις, τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις. Κυβερνητικά στοιχεία αναφέρουν ότι 47 άνθρωποι έχουν πεθάνει ή φέρονται ως αγνοούμενοι ήδη το πρώτο ήμισυ του 2009.

Πέρυσι τουλάχιστον 550 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε φυσικές καταστροφές, σύμφωνα με την υπηρεσία Στατιστικής της κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Reuters, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή