Στα 151 τα κρούσματα της νέας γρίπης στη χώρα

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2009 08:33
A- A A+

Τέσσερα επιπλέον κρούσματα της νέας γρίπης Α-Η1Ν1 αναφέρθηκαν σήμερα, 6 Ιουλίου 2009, έως τις 8 το πρωΐ από τα Εργαστήρια Αναφοράς Νοτίου Ελλάδος.

Πρόκειται για έναν άνδρα 46 ετών, ελληνικής καταγωγής, που ήρθε από τις ΗΠΑ, μία 19χρονη με καταγωγή από τη Μ. Βρετανία που ήρθε από την Αγγλία, έναν άνδρα 34 ετών, ελληνικής καταγωγής που ήρθε από τη Βρετανία και έναν 27χρονο, ισπανικής καταγωγής, που ήρθε από την Ισπανία.

Συνολικά, τα περιστατικά που νόσησαν από το νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε 151, από τα οποία 54 έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αν και η νέα γρίπη έχει λάβει χαρακτήρα πανδημίας και είναι αναμενόμενο να αυξάνονται τα κρούσματα, επισημαίνεται ότι η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια.

Ο Τομέας Υγείας, το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση περιστατικών από τον Νέο Ιό της Γρίπης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή