Στα Σκόπια ο Μάθιου Νίμιτς

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2009 13:41
A- A A+

Στα Σκόπια αναμένεται απόψε ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για την εκκρεμότητα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, όπου σήμερα και αύριο θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων, ο κ. Νίμιτς θα συναντηθεί σήμερα το βράδυ με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι και αύριο το πρωί με τον πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ και τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο σημερινός Τύπος των Σκοπίων αναφέρει ότι ο κ. Νίμιτς, στην επίσκεψή του αυτή σε Σκόπια και Αθήνα δεν κομίζει νέα πρόταση, ενώ αναμένεται να ζητήσει την εντατικοποίηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

Η εφημερίδα «Ντνέβνικ», επικαλούμενη πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές της ΠΓΔΜ, γράφει ότι δεν αναμένεται τίποτε το συγκεκριμένο από την επίσκεψή αυτή του κ. Νίμιτς και προσθέτει ότι ο Αμερικανός διπλωμάτης θα επιχειρήσει να εξετάσει την απήχηση που έχουν κάποιες ιδέες του βάσεις της τελευταίας πρότασής του από τον Οκτώβριο του 2008, στην οποία περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» για διεθνή χρήση.

Αύριο το βράδυ ο κ. Νίμιτς θα αναχωρήσει από τα Σκόπια με προορισμό την Αθήνα όπου θα έχει επαφές με την ελληνική κυβέρνηση.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή