ΕΔΕ για τη νοσηλεία των Αμερικανών στο ΑΧΕΠΑ

Νέα γρίπη
Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2009 14:42
A- A A+

Εξιτήριο πήραν σήμερα οι 11 από τους 13 Αμερικανούς φοιτητές, που προσβλήθηκαν από τη νέα γρίπη και νοσηλεύτηκαν στην παθολογική κλινική του ΑΧΕΠΑ. Εντός ολίγων ωρών θα πάρουν εξιτήριο και οι άλλοι δύο, αφού ολοκληρωθούν οι τελικές ιατρικές εξετάσεις, στις οποίες υποβάλλονται.

Εν τω μεταξύ, ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ Δημήτρης Γάκης διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου των εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ ότι «οι πάσχοντες από τον ιό της νέας γρίπης νοσηλεύονταν σε κοινούς θαλάμους και περιφέρονταν στους διαδρόμους του νοσοκομείου, χωρίς κανέναν περιορισμό θέτοντας σε κίνδυνο ασθενείς και εργαζόμενους.

Όπως είπε ο κ.Γάκης, οι Αμερικανοί φοιτητές που προσβλήθηκαν από τη νέα γρίπη είχαν ήπια συμπτώματα με πυρετό από 37,8 έως 38,5 -όταν ακόμη και στην κοινή γρίπη ο πυρετός φτάνει το 39,5- και ότι ο πυρετός τους έπεσε σύντομο χρονικό διάστημα. Όπως διευκρίνισε, δεν απαιτείται νοσηλεία αυτών των ασθενών σε θαλάμους αρνητικής πίεσης αλλά πρέπει να νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους ή στο σπίτι τους. «Οι Αμερικανοί φοιτητές νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο επειδή δεν είχαν ούτε συγγενείς να τους φροντίσουν ούτε και σπίτι να μείνουν. Οι εργαζόμενοι είναι εκπαιδευμένοι να αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις και δεν κινδύνεψε κανένας εργαζόμενος. Παρόλα αυτά επειδή η τυχόν μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας και η μη ορθή χρήση των μέτρων προστασίας παρά τις εντολές της διοίκησης συνιστά πειθαρχικό αδίκημα διέταξα Ένορκη Διοικητική Εξέταση και το πόρισμά της θα κοινοποιηθεί» πρόσθεσε ο κ. Γάκης.

Εξάλλου σε ανακοίνωση της διοίκησης του ΑΧΕΠΑ αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Το προσωπικό της Α΄ Παθολογικής Κλινικής είναι επανδρωμένο και διαθέτει όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό για να διεκπεραιώνει με ασφάλεια τη νοσηλεία σοβαρών λοιμογόνων νοσημάτων και όχι μόνο της γρίπης. Η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα, η επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αυτοθυσία είναι χαρακτηριστικά του προσωπικού του νοσοκομείου. Αυτούς θίγει και εκθέτει η αναφορά τα ΜΜΕ του προέδρου των εργαζομένων αντί να τους επιβραβεύει».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή