Λ' ¶κουϊλα: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για το G8

Τρίτη, 07 Ιουλίου 2009 11:52
A- A A+

Επί ποδός βρίσκονται στη Λ’ ¶κουϊλα 15.000 άνδρες της ιταλικής αστυνομίας και του στρατού στο πλαίσιο των ισχυρών μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί εν όψει της αυριανής συνόδου του G8.

Οι δρόμοι γύρω από τον τόπο διεξαγωγής της συνόδου παραμένουν κλειστοί για όλα τα αυτοκίνητα, με εξαίρεση τα διαπιστευμένα, ενώ περισσότερα από δέκα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων ένα σύγχρονο μη επανδρωμένο αεροσκάφος παρακολούθησης Predator, έχουν επιστρατευθεί για να αποτρέψουν πιθανή τρομοκρατική επίθεση.

Οι ιταλικές αρχές υποσχέθηκαν να αποτρέψουν επανάληψη των βίαιων επεισοδίων τα οποία είχαν σημειωθεί στη σύνοδο του G8 το 2001 που είχε πραγματοποιηθεί στη Γένοβα, όταν διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν κατά της παγκοσμιοποίησης συγκρούσθηκαν με αστυνομικούς με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας 23χρονος και να τραυματιστούν δεκάδες.

Σε μια προσπάθεια να εμποδίσει την είσοδο στην χώρα βίαιων ταραξιών, η Ιταλία ανέστειλε τη συμμετοχή της στη Συμφωνία Σένγκεν που επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση προσώπων στις χώρες της ΕΕ.

Διαδηλώσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στη σύνοδο του G8 έχουν προγραμματιστεί σε ολόκληρη την Ιταλία. Σήμερα αναμένεται καθιστική διαμαρτυρίαστην Πιάτσα Μπαρμπερίνι της Ρώμης, σε μικρή απόσταση από την αμερικανική πρεσβεία, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί πορεία στο κέντρο της Λ’ Ακουϊλα.

Υπενθυμίζεται ότι η Λ’ ¶κουιλα δοκιμάστηκε τον Απρίλιο από τον καταστροφικό σεισμό που προκάλεσε το θάνατο 300 ανθρώπων και άφησε άστεγους 60.000.Οι ιταλικές αρχές τονίζουν ότι ελικόπτερα θα βρίσκονται σε επιφυλακή για να παραλάβουν τους συμμετέχοντες σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή