Προσπαθούν να διαφυλάξουν την τιμή του Μπερλουσκόνι

Τρίτη, 07 Ιουλίου 2009 15:53
REUTERS /ALESSANDRO BIANCHI

A- A A+

Τις μετασεισμικές δονήσεις από τα δημοσιεύματα των ιταλικών κοσμικών φυλλάδων προσπαθούν να αποφύγουν οι σύμβουλοι του Μπερλουσκόνι εν όψει της συνόδου κορυφής των παγκόσμιων ηγετών στη Λ’ Ακούιλα.

Την Κυριακή, το γραφείο του Ιταλού πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που ένας ειδησεογραφικός οργανισμός εκδώσει μη εγκεκριμένες φωτογραφίες από την προσωπική ζωή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη διάρκεια της συνόδου του G8 θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον του για αστική και ποινική ευθύνη.

«Προσπαθούμε να προλάβουμε το έγκλημα προτού αυτό διαπραχθεί», εξηγεί ο Νίκολο Γκεντίνι, νομικός σύμβουλος του Ιταλού πρωθυπουργού.

Τους τελευταίους μήνες, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρέθηκε στο στόχαστρο των εγχώριων ΜΜΕ κατηγορούμενος για ύποπτες σχέσεις με νεαρά κορίτσια. Πλήθος ήταν δε τα δημοσιεύματα με σκανδαλώδες φωτογραφικό υλικό από τη βίλα του στη Σαρδηνία, το οποίο κυκλοφόρησε και στο διαδίκτυο.

Μάλιστα, ο Γερμανός πολιτικός αναλυτής, Ουρλίκ Γκερό, συμβουλεύει την ¶νγκελα Μέρκελ –η οποία βρίσκεται εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας– να είναι ιδιαίτερα προσεκτική κατά τη φωτογράφησή της με τον Ιταλό πρωθυπουργό στο πλαίσιο της συνόδου, ο οποίος είναι γνωστός για τη συνήθειά του να κάνει φάρσες στη διάρκεια των φωτογραφήσεων.

Πηγή: The Wall Street Journal

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή