Αντίστροφη μέτρηση για τη συναυλία προς τιμήν του Μάικλ Τζάκσον

Τρίτη, 07 Ιουλίου 2009 16:44
UPD:18:16

A- A A+

Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στο γήπεδο Στέιπλς Σέντερ στο κέντρο του Λος ¶ντζελες για τη συναυλία-ύστατο φόρο τιμής στο «βασιλιά της ποπ», εν μέσω ισχυρής αστυνομικής παρουσίας.

Η συναυλία, στην οποία θα συμμετάσχουν πολλοί αστέρες της μουσικής και του κινηματογράφου, θα αρχίσει στις 20.00 ώρα Ελλάδος. Ανάμεσα τους οι τραγουδιστές Στίβι Γουόντερ, Μαράια Κάρει, Τζένιφερ Χάτσον, Λάιονελ Ρίτσι, η ηθοποιός Μπρουκ Σιλντς, οι μπασκετμπολίστες Κόμπι Μπράιαντ και «Μάτζικ» Τζόνσον και άλλοι.

Περισσότεροι από 1,6 εκατομμύρια οπαδοί του Τζάκσον υπέβαλαν μέσω διαδικτύου αίτηση για να αποκτήσουν μία από τις 11.000 προσκλήσεις για τη συναυλία - συνολικά 8.750 κληρώθηκαν για να λάβουν μία διπλή πρόσκληση. ¶λλοι 6.500 θα παρακολουθήσουν τη συναυλία από γιγαντοοθόνη στο γειτονικό Νόκια Θίατερ.

Η αστυνομία του Λος Αντζελες έχει σημάνει συναγερμό καθώς αναμένονται εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές του Τζάκσον να κατακλύσουν την πόλη, παρά τις προειδοποιήσεις ότι δεν θα επιτραπεί σε όσους δεν έχουν προσκλήσεις να πλησιάσουν το Στέιπλς Σέντερ. Το κόστος της αστυνόμευσης και υγιεινής αναμένεται να αγγίξει τα 2,5 εκατ. δολάρια.

Η συναυλία θα προβληθεί επίσης σε δεκάδες κινηματογραφικές αίθουσες στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Αυστραλία, ενώ θα μεταδοθεί ζωντανά από εκατοντάδες τηλεοπτικά δίκτυα σε όλον τον κόσμο.

Λίγο πριν, σε στενό οικογενειακό κύκλο αναμένεται να τελεστεί η κηδεία του σταρ, σύμφωνα με τις παραδόσεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά, στους οποίους ανήκει η οικογένειά του.

Ομπάμα: Ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της γενιάς μας

Ο Μάικλ Τζάκσον «ήταν ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της γενιάς μας, ίσως οποιασδήποτε γενιάς, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία» σημείωσε μιλώντας στο CNN o Μπαράκ Ομπάμα και πρόσθεσε: «Όπως ο Έλβις (Πρίσλεϊ), ο (Φρανκ) Σινάτρα, όπως οι Μπίτλς, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας μας».

«Το εξαιρετικό του ταλέντο και η μουσική του ήταν αναμεμειγμένα με μια μεγάλη δόση τραγωδίας, όπως και δυσκολίες στην ιδιωτική του ζωή»», συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, τονίζοντας: «Αυτό δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε, όμως είναι σημαντικό για μας να θυμόμαστε το καλύτερο κομμάτι του».

Πηγές: Reuters, ΒΒC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή