Με τη Δυτική Θράκη συνδέει τη Χάλκη η Αγκυρα

Τρίτη, 07 Ιουλίου 2009 19:04
A- A A+

Mε την «επίλυση προβλημάτων» των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης εξακολουθεί να συνδέει η Τουρκία την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της Αγκυρας, υπουργός Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς σημείωσε πως η επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης είναι θέμα που αφορά τις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας, «υποχρέωση απέναντι σε συμπολίτες μας, με τους οποίους μοιραζόμαστε την ίδια περιοχή για αιώνες».

«Κατά τον ίδιο τρόπο και η Ελλάδα θα έπρεπε να πάρει παράλληλα μέτρα για τη λύση των προβλημάτων των Τούρκων που είναι πολίτες στην Ελλάδα και ζουν στη Δυτική Θράκη» πρόσθεσε.

Ο Τούρκος υπουργός, αρνήθηκε ότι μπορεί να υπάρχει κάποια σύνδεση της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής με το Κυπριακό. Αρνήθηκε επίσης ότι η Τουρκία έχει κάποια "οφειλή" στο Κυπριακό. «Αν αρχίσουν απευθείας εμπορικές σχέσεις με την ΤΔΒΚ και αν υπάρχει αλή θέληση θα ανοίξουμε τα λιμάνια» σημείωσε και εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι το Κυπριακό θα βρει τη λύση του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή