Τελευταίο αντίο στο Μάικλ Τζάκσον

Τρίτη, 07 Ιουλίου 2009 20:50
UPD:21:17
REUTERS/KEVIN MAZUR

A- A A+

Το τελευταίο αντίο στο Μάικλ Τζάκσον λέει πλήθος κόσμου που έχει συγκεντρωθεί στο γήπεδο Στέιπλς του Λος ¶ντζελες. Η τελετή προς τιμήν του, την οποία παρακολουθούν εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, άρχισε με την ανάγνωση μηνύματος του Νέλσον Μαντέλα.

Λίγο πριν την έναρξή της τα αδέλφια του «βασιλιά της ποπ» μετέφεραν στην κατάμεστη αρένα το φέρετρο με τη σορό του, μετά από μια ιδιωτική τελετή στην οποία παρέστη η οικογένειά του στο κοιμητήριο Φόρεστ Λον.

Στη συναυλία-ύστατο φόρο τιμής στον Μάικλ Τζάκσον συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι τραγουδιστές Στίβι Γουόντερ, Μαράια Κάρει, Τζένιφερ Χάτσον, Λάιονελ Ρίτσι, η ηθοποιός Μπρουκ Σιλντς, οι μπασκετμπολίστες Κόμπι Μπράιαντ και «Μάτζικ» Τζόνσον και άλλοι.

Περισσότεροι από 1,6 εκατομμύρια οπαδοί του Τζάκσον υπέβαλαν μέσω διαδικτύου αίτηση για να αποκτήσουν μία από τις 11.000 προσκλήσεις για τη συναυλία - συνολικά 8.750 κληρώθηκαν για να λάβουν μία διπλή πρόσκληση. ¶λλοι 6.500 θα παρακολουθήσουν τη συναυλία από γιγαντοοθόνη στο γειτονικό Νόκια Θίατερ.

Η συναυλία προβάλλεται επίσης σε δεκάδες κινηματογραφικές αίθουσες στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Αυστραλία, ενώ μεταδίδεται ζωντανά από εκατοντάδες τηλεοπτικά δίκτυα σε όλον τον κόσμο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή