Στη «μάχη» της Ευρωλίγκα με τελικό προορισμό το Παρίσι

Στο Παλαί ντε Μπερσί το φάιναλ φορ
Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2009 13:11
UPD:13:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ/INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

A- A A+

Πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη η κλήρωση της Ευρωλίγκας με τον πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να είναι επικεφαλής στους δύο εκ των τεσσάρων ομίλων της διοργάνωσης .

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο του αρχίζοντας στον 4ο όμιλο της Ευρωλίγκα όπου θα συναντήσει τις Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία), Προκόμ Τρεφλ (Πολωνία), Κίμκι (Ρωσία) και Όλντενμπουργκ (Γερμανία).

Ο Ολυμπιακός θα λάβει μέρος στον 2ο όμιλο όπου θα αντιμετωπίσει τις Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία), Μάλαγα (Ισπανία), Εφές Πίλσεν (Τουρκία), Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία), καθώς και μια νικήτρια από τα προκριματικά.

Στην κλήρωση των προκριματικών προέκυψε ελληνικός «εμφύλιος» καθώς Μαρούσι και ¶ρης θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» στον α΄ γύρο. Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη και η δεύτερη στο ΟΑΚΑ. Ο νικητής από το ελληνικό ζευγάρι θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Αλμπα Βερολίνου-Λε Μαν.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προκριματικών:

(1) Ορλεάν (Γαλλία)-Σαρλερουά (Βέλγιο)

(2) Μπενετόν (Ιταλία)-Βέντσπιλς (Λετονία)

(3) ¶λμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Λε Μαν (Γαλλία)

(4) Μαρούσι (ΕΛΛΑΔΑ)-¶ρης (ΕΛΛΑΔΑ)

Στο Παρίσι το φάιναλ φορ

Το Παρίσι θα φιλοξενήσει το φάιναλ φορ (7-9 Μαϊου) της Ευρωλίγκα για την αγωνιστική περίοδο 2009-10, όπως ανακοινώθηκε και επισήμως σήμερα από τη διοργανώτρια αρχή.

Οι αγώνες του φάιναλ φορ θα διεξαχθούν στο «Παλέ Ντε Μπερσί» και για πρώτη φορά οι φίλαθλοι που θα εγγραφούν στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κράτηση των εισιτηρίων τους πριν αρχίσει επισήμως η διάθεσή τους.

Η πρωτεύουσα της Γαλλίας θα γίνει η τέταρτη πόλη τα τελευταία πέντε χρόνια που θα υποδεχθεί τις τέσσερις φιναλίστ της διοργάνωσης σε ουδέτερο έδαφος, καθώς το Παρίσι δεν εκπροσωπείται από ομάδα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Ευρωλίγκας για την αγωνιστική περίοδο 2009-10:

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ: 29/9-9/10

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 21/10-14/1

ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»: 27/1-11/3

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ: 23/3-7/4

ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ: 7-9/5

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις