Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2009 05:01
UPD:05:24
A- A A+

Περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας, κυρίως στις ανατολικές και νότιες περιοχές, με τοπικές καταιγίδες το απόγευμα και το βράδυ στη βορειοανατολική χώρα, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αίθριος καιρός. Από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στην Κεντρική Μακεδονία. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 τοπικά 4 Μποφόρ. Τη νύχτα βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Πτώση θα σημειώσει από τη νύχτα.

* Δυτική Ελλάδα: Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια το απόγευμα 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 στα νότια έως 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Η μεγίστη στην Κρήτη θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ασθενείς και τη νύχτα βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα Δωδεκάνησα έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 38 βαθμούς και πιθανώς 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη τιμή της θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Αίθριος καιρός. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά του νομού. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Τη νύχτα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου σε πτώση από το βράδυ.

Ο καιρός αύριο

Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς τη Θεσσαλία και το Βόρειο Αιγαίο, προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή