Ιράκ: Τουλάχιστον 41 νεκροί σε βομβιστικές επιθέσεις

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2009 10:32

Δύο διαδοχικές επιθέσεις αυτοκτονίας σημειώθηκαν στην Ταλ Αφάρ, οδηγώντας στο θάνατο 34 και τον τραυματισμό 60 ανθρώπων.

A- A A+

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 80 τραυματίστηκαν σε σειρά βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη και στην στην πόλη Ταλ Αφάρ στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Δύο διαδοχικές επιθέσεις αυτοκτονίας σημειώθηκαν στην Ταλ Αφάρ, οδηγώντας στο θάνατο 34 και τον τραυματισμό 60 ανθρώπων. Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε όταν καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε πάνω του και η δεύτερη έκρηξη όταν ο κόσμος μαζεύτηκε στο σημείο της πρώτης έκρηξης, διευκρίνισε η αστυνομία. Η πόλη Ταλ Αφάρ βρίσκεται 420 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Βαγδάτης.

Στη Βαγδάτη, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν από δύο εκρήξεις σε αγορά στο Σαντρ Σίτι, που αποτελεί κυρίως σιϊτική περιοχή. Και οι δύο βόμβες είχαν τοποθετηθεί σε σωρούς με σκουπίδια, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι επιθέσεις στο Ταλ Αφάρ ήταν οι πλέον αιματηρές από την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τις ιρακινές πόλεις την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο του σχεδίου σταδιακής αποχώρησής τους που θα ολοκληρωθεί το 2011.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή