Συνάντηση Ομπάμα-Καντάφι στην Ιταλία

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009 05:41
A- A A+

Συνάντηση για πρώτη φορά με Αμερικανό πρόεδρο είχε χθες ο ηγέτης της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι - τον Μπαράκ Ομπάμα - o οποίος αντάλλαξε χειραψία προτού παρακαθήσουν στο δείπνο για τους ηγέτες που συμμετχείχαν στη σύνοδο της G8 στην Λ'¶κουϊλα της Ιταλίας.

Οι φωτορεπόρτερ δεν έχασαν την ευκαιρία να απαθανατίσουν τη χειραψία των δύο ανδρών οι οποίοι στη συνέχεια κάθισαν στο τραπέζι έχοντας ανάμεσά τους μόνο τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Οι σχέσεις της Λιβύης με τις ΗΠΑ, που ήταν τεταμένες επί πολλά χρόνια, βελτιώθηκαν σημαντικά πρόσφατα. Ο Καντάφι, που κάποτε ο πρόεδρος Ρόναλντ Ρέιγκαν τον είχε αποκαλέσει «ο τρελός σκύλος της Μέσης Ανατολής», δέχτηκε πέρσι την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, ενώ είχε μιλήσει τηλεφωνικά και με τον πρώην πρόεδρο, Τζορτζ Μπους.

Ο Καντάφι συμμετέχει στη σύνοδο της G8 ως προεδρεύων της Αφρικανικής Ένωσης. Μένει στη Λ' ¶κουιλα σε μια σκηνή βεδουίδων, στημένη σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα από τις σκηνές όσων έμειναν άστεγοι από το σεισμό του Απριλίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή