Μπάσκετ: Θριαμβευτική πρόκριση της Εθνικής Εφήβων

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009 09:29
UPD:10:22
A- A A+

Με τον πλέον επιβλητικό τρόπο η Εθνική Εφήβων προκρίθηκε στους ημιτελικούς του παγκοσμίου πρωταθλήματος μπάσκετ που διεξάγεται στο Οκλαντ, επικρατώντας της Αργεντινής με 86-60. Επόμενος αντίπαλος η Αυστραλία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ανέλαβε από την αρχή τα ηνία του αγώνα και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο από τους Αργεντινούς.

Ηδη το σκορ στα πρώτα τρία λεπτά της αναμέτρησης ήταν 11-2 υπέρ των παικτών του Γιώργου Βλασσόπουλου, οι οποίοι με ασφυκτική άμυνα από την αρχή περιόρισαν τους αντιπάλους τους σε παθητικό ρόλο. Κρατώντας μία διαφορά που άγγιζε διψήφιο νούμερο οι έφηβοι διεθνείς επέβαλαν το δικό τους ρυθμό, με τους Αργεντινούς να αναθαρρούν προσωρινά όταν μείωσαν στους έξι πόντους (38-32), λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, η Εθνική μας συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς, ανάγκασε τους Λατινοαμερικάνους σε σωρεία λαθών και με τον Λεωνίδα Κασελάκη να σκοράρει με κάθε τρόπο διεύρυνε κι άλλο την υπέρ της διαφορά. Η τρίτη περίοδος έληξε με 59-42, ενώ το τέταρτο δεκάλεπτο αποδείχθηκε τυπική διαδικασία. Οι Αργεντινοί δεν είχαν καμία απάντηση στο παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, δίνοντας το δικαίωμα στον Γιώργο Βλασσόπουλο, να ξεκουράσει τον εμπύρετο, Κώστα Σλούκα, αλλά και να προφυλάξει ενόψει του αυριανού ημιτελικού τον Ζήση Σαρικόπουλο.

Μελανό σημείο του αγώνα, τα νεύρα Αργεντίνων παικτών (και φιλάθλων) προς το τέλος της αναμέτρησης, οι οποίοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τριών φιλάθλων της εθνικής Ελλάδος, οι οποίοι πανηγύριζαν την πρόκριση της ομάδας στα ημιτελικά.

Αύριο στις 09.15, η Εθνική μας καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αυστραλίας, με έπαθλο την πρόκριση στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Οι Αυστραλοί επικράτησαν δύσκολα των Γάλλων με 79-73 και θα αναμετρηθούν με την Εθνική Ελλάδος για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα δεκαπέντε ημερών. Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και στο φιλικό τουρνουά της Μελβούρνης, στο οποίο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε ηττηθεί με 96-74.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα της Εθνικής μας με την Αργεντινή: 25-17, 41-32, 59-42, 86-60.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου 3, Κατσίβελης 2, Αγγελόπουλος 2, Μάντζαρης 7 (1), Καραθανάσης, Παπανικολάου 17 (1), Γεωργάκης 11, Σλούκας 9 (1), Γιάνκοβιτς 9 (2), Παππάς 10, Κασελάκης 20 (3).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Ενρίκε Τολκατσιέρ): Γκέινορ 5, Φερνάντεζ 4, Γκλίνμπεργκ 4, Κορτές 7 (2), Νότσενταλ 9, Ορλιέτι 2, Γκονζάλεζ 6, Ραμίρεζ 10, Λαπροβιτόλα 5 (1), Λαντόνι, Ράσιο 8.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις