Απόλυτα ικανοποιημένος από τη σύνοδο των G8 ο Μπερλουσκόνι

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009 18:30
A- A A+

Πλήρως ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της συνόδου της G8 στη Λ' ¶κουιλα δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος ανακοίνωσε ότι αναζητά μια εξοχική κατοικία για να περάσει στην περιοχή αυτή τις διακοπές του Αυγούστου.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Ιταλός πρωθυπουργός χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» τη συμφωνία για το κλίμα, εκθειάζοντας το «πολύ σημαντικό άνοιγμα της Κίνας και της Ινδίας» που «είναι διατεθειμένες να αναλάβουν ορισμένες δεσμεύσεις».

«Εξαιρετική επιτυχία» χαρακτήρισε ο Μπερλουσκόνι και τη συμφωνία για τη διεξαγωγή συνόδου των υπουργών Εμπορίου της G8 πριν από τη σύνοδο της G20 στο Πίτσμπουργκ, στα τέλη Σεπτεμβρίου, με αντικείμενο την αναζωογόνηση των διαπραγματεύσεων του κύκλου της Ντόχα για την απελευθέρωση του παγκόσμιου εμπορίου.

Ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος διαθέτει μια πολυτελή βίλα στη Σαρδηνία, δήλωσε ότι αναζητά ένα σπίτι στη Λ' ¶κουιλα, την πόλη που χτυπήθηκε από ισχυρό σεισμό στις 6 Απριλίου. Ο στόχος του, όπως είπε, είναι να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι "την πρόοδο των εργασιών" της ανοικοδόμησης της περιοχής όπου σχεδόν 10.000 κτήρια έχουν υποστεί ζημιές.

Μετά το σεισμό, από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους 299 άνθρωποι, ο Μπερλουσκόνι επισκέφθηκε πολλές φορές τη Λ' ¶κουιλα. Στα τέλη Απριλίου αποφάσισε, προς γενική κατάπληξη, να μεταφέρει στην πόλη αυτή, σε ένδειξη συμπαράστασης, τη σύνοδο κορυφής της G8 που επρόκειτο αρχικά να διεξαχθεί στη Σαρδηνία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή