Πάτρα: Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό μεταναστών

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2009 13:14
UPD:18:37

A- A A+

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Πάτρα για την εκκένωση πρόχειρου καταυλισμού Αφγανών μεταναστών, που βρίσκεται στην παραλιακή οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών με την υποστήριξη διμοιριών ΜΑΤ, διενήργησαν έλεγχο. Εντοπίστηκαν 44 ανήλικοι, οι οποίοι πρόκειται να οδηγηθούν σε κέντρο φιλοξενίας ανηλίκων, ενώ 15 μετανάστες οι οποίοι είχαν νόμιμα έγγραφα φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Πάτρας. Συνελήφθησαν επίσης 15 μετανάστες, οι οποίοι δεν είχαν μαζί τους νομιμοποιητικά έγγραφα.

Στο μεταξύ κατά την διάρκεια του ελέγχου, ξέσπασε για άγνωστο λόγο φωτιά στον καταυλισμό. Λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν, παρά το γεγονός ότι είχαν απομακρυνθεί φιάλες υγραερίου, η φωτιά πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις.

Επί τόπου έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής και απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς στις διπλανές πολυκατοικίες. Από την φωτιά κάηκαν δεκάδες πρόχειρα παραπήγματα, ενώ δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.

Σχεδόν την ίδια ώρα, άγνωστα άτομα έβαλαν φωτιά σε τέσσερα κρατικά αυτοκίνητα, σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων και στην πόρτα του Ειρηνοδικείου.

Λίγη ώρα αργότερα, η αστυνομική επιχείρηση επεκτάθηκε στην νότια πλευρά του λιμανιού και συγκεκριμένα στην περιοχή του Φάρου, όπου έγιναν προσαγωγές μεταναστών που δεν είχαν νόμιμοποιητικά έγγραφα.

KKE: Πολιτική «μηδενικής ανοχής»

Την επιχείρηση της αστυνομίας στον καταυλισμό καταγγέλλει το ΚΚΕ χαρακτηριζόντάς τη «βάρβαρη» και τονίζοντας ότι έγινε σε βάρος κυρίως ανηλίκων.

«Η αστυνομική έφοδος από εκατοντάδες αστυνομικούς και δεκάδες μηχανήματα για τη σύλληψη των ανήλικων μεταναστών και την κατεδάφιση του πρόχειρου καταυλισμού δεν έγινε για ανθρωπιστικούς λόγους, όπως ισχυρίζονται όσοι έχουν την ευθύνη και μετείχαν στην επιχείρηση», αναφέρει χαρακτηριστικά το Κομμουνιστικό Κόμμα και προσθέτει: «Εντάσσεται στην υλοποίηση της πολιτικής της «μηδενικής ανοχής».

ΣΥΡΙΖΑ: Κτηνωδία η εισβολή

Για «αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης αναφορικά με ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλάει ακόμα για «κτηνωδία της εισβολής αστυνομικών δυνάμεων που ισοπέδωσαν ολοσχερώς τον καταυλισμό που στέγαζε τους αλλοδαπούς αιτούντες άσυλο και μετανάστες της Πάτρας, χωρίς το παραμικρό ίχνος ευαισθησίας για τη διασφάλιση του δικαιώματος στέγασης τους υπό μόνιμες και αξιοπρεπείς συνθήκες».

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή