Αλ. Αλαβάνος: Οι μετανάστες αντιμετωπίζονται ως σάκοι

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2009 15:55
UPD:15:57

«Δεν μπορεί ο κ. Μπαρόζο, τον οποίον είναι έτοιμη να στηρίξει η ελληνική κυβέρνηση, να θεωρεί την Ελλάδα αποθήκη, να αντιμετωπίζει τους μετανάστες ως σάκους ή ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού», δήλωσε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της συνάντησής του με τον κ. Παυλόπουλο ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

A- A A+

Το φλέγον ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, καθώς και το θέμα αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Εσωτερικών ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος με τον υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο.

«Δεν μπορεί ο κ. Μπαρόζο, τον οποίον είναι έτοιμη να στηρίξει η ελληνική κυβέρνηση, να θεωρεί την Ελλάδα αποθήκη, να αντιμετωπίζει τους μετανάστες ως σάκους ή ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού», δήλωσε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της συνάντησης.

A. Aλαβάνος: Nα μη γίνει η Ελλάδα «αποθήκη μεταναστών»

A. Aλαβάνος: Nα μη γίνει η Ελλάδα «αποθήκη μεταναστών»

«Νομίζουμε –πρόσθεσε- ότι όλες οι χώρες της Ε.Ε. πρέπει να συμβάλουν σε αυτό το βάρος το οποίο υπάρχει και το οποίο ταυτόχρονα να σημαίνει ελευθερία για τους μετανάστες να μετακινηθούν μέσα στην Ε.Ε.»

Σχετικά με την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών ο κ. Αλαβάνος ζήτησε την επιτάχυνση του νομοσχεδίου «που θα στηρίζεται και στις σχετικές προτάσεις που έχει κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ» και τόνισε ότι «κάθε πολίτης πρέπει να δίνει λόγο στο νόμο για πράξεις οι οποίες έχουν ένα ποινικό βάρος».

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν επίσης θέματα όπως «τα προβλήματα στον Τύπο, τα προβλήματα των συμβασιούχων στην ΕΡΤ και το γενικότερο πρόβλημα των συμβασιούχων εργαζομένων σε όλους τους τομείς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή