ΣΥΡΙΖΑ: Η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ δεν θα περάσει

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2009 17:43
UPD:17:44
A- A A+

Για «μείζον εθνικό έγκλημα» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας την αντίθεσή του στην απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων για την πώληση σε στρατηγικό επενδυτή του 23% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΑΘ.

Ειδικότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχολιάζοντας την απόφαση της επιτροπής αποκρατικοποιήσεων τόνισε ότι «η παράδοση της ΕΥΑΘ Α.Ε. σε ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία, μάλιστα, έχουν προαποφασισμένο ονοματεπώνυμο, αποτελεί άλλο ένα ακόμα μείζον εθνικό έγκλημα».

Παράλληλα, ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για «ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων κα του δημόσιου πλούτου» αναφέροντας: «το μεγαλύτερο, ίσως, κακό για τη χώρα, το οποίο πληρώνει πανάκριβα ο ελληνικός λαός και θα το πληρώσει πολύ πιο ακριβά στο μέλλον, είναι το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων κα του δημόσιου πλούτου, που ξεκίνησαν από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και πάει να ολοκληρωθεί σήμερα».

Πρόσθεσε δε ότι «ο δημόσιος τομέας και οι δημόσιες επιχειρήσεις χρειάζονται εξυγίανση, ανασυγκρότηση, εκσυγχρονισμό, αξιοκρατία και διαφάνεια και όχι την ιδιωτικοποίηση και την παράδοσή τους στην ανελέητη κερδοσκοπία των ιδιωτικών συμφερόντων και των πολυεθνικών».

«Η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ δεν θα περάσει! Κοινωνικά αγαθά όπως το νερό δεν εμπορευματοποιούνται, δεν εκποιούνται και δεν προσφέρονται για ιδιωτικά κέρδη», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή