Μεθοδευμένη απαξίωση της ΥΠΑ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009 19:29
A- A A+

Για ανεξέλεγκτες μετατάξεις εργαζομένων από την Ολυμπιακή, στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) έκαναν λόγο στη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσαν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ). Παράλληλα εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ασφάλεια των πτήσεων από τη μεθοδευμένη, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, απαξίωση της ΥΠΑ.

Οι εργαζόμενοι της ΥΠΑ εξέφρασαν επίσης την αντίθεσή τους στην πιθανή ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα έχει επιπτώσεις στην οικονομία και την ασφάλεια των πτήσεων, ζήτησαν να συμμετάσχουν και οι ίδιοι στην επιχειρούμενη αναδιαμόρφωση της ΥΠΑ και επανέλαβαν κατηγορηματικά ότι οι κινητοποιήσεις τους δεν έχουν οικονομικά κίνητρα, αλλά την κατοχύρωση των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Αναφερόμενοι στις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη εκτίμησαν ότι υπό τις συνθήκες αυτές ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργηθεί μια επικίνδυνη κατάσταση ενώ τόνισαν με τις κινήσεις αυτές οι Τούρκοι επιχειρούν να αμφισβητήσουν τον εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Απαντώντας η ΥΠΑ, σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι:

- Η διοίκηση της ΥΠΑ αναμένει τις προτάσεις και τις εισηγήσεις των εργαζομένων για την αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας.

- Οι μετατάξεις στην ΥΠΑ εργαζομένων στην Ολυμπιακή δεν είναι ανεξέλεγκτες, αλλά σχεδιασμένες για να καλύψουν τις ανάγκες της Υπηρεσίας με εξειδικευμένο προσωπικό.

- Δεν σχεδιάζεται ανατροπή μισθολογικών και ασφαλιστικών δεδομένων.

- Δεν υπάρχει θέμα ιδιωτικοποίησης-ξεπουλήματος των αεροδρομίων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή