Αλ. Παπαρήγα: «Ψευδεπίγραφη» διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2009 16:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

«Η πολιτική και η οικονομία έχουν διαλεκτική σχέση μεταξύ τους, για αυτό κανένας νόμος δεν μπορεί να διαχωρίσει την οικονομική κυριαρχία των μονοπωλίων και την πολιτική εξουσία», τόνισε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σχετικά με την κρατική επιχορήγηση των κομμάτων.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το ζήτημα, η κ. Παπαρήγα σημείωσε πως «αποτελεί κοροϊδία ότι θα καταργηθεί η διαφθορά με την ψευδεπίγραφη διαφάνεια των οικονομικών των κομμάτων».

Α. Παπαρήγα: Tα κόμματα δεν μπορεί να ελέγχονται όπως οι επιχειρήσεις

Α. Παπαρήγα: Tα κόμματα δεν μπορεί να ελέγχονται όπως οι επιχειρήσεις

Χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ «ηγετικό φορέα αυτής της εκστρατείας», το οποίο όπως είπε «βοηθά αυτό το διάστημα και το ΛΑ.Ο.Σ».

Υποστήριξε επίσης ότι «πίσω από την επιχείρηση "ελληνικά καθαρά χέρια" κρύβονται ακόμα πιο επώδυνα και αυταρχικά μέτρα για το λαό» και πως το «εγχείρημα μπορεί μόνο να αμβλύνει κάποιες οξείες γωνίες».

Εκτίμησε ακόμα ότι «η δήθεν κατάργηση του "μαύρου πολιτικού χρήματος" έχει στόχο», αφενός να «διαφυλάξει το κύρος των αστικών κομμάτων» και αφετέρου, «μέσα από το σύστημα "εξαγνισμού" να δημιουργηθούν προϋποθέσεις να ελεγχθεί η δράση του ΚΚΕ».

Αφού αναφέρθηκε στους ελέγχους ορκωτών λογιστών στις χρηματοδοτούμενες, από το κράτος, δαπάνες, και σε ελέγχους, μεταξύ άλλων, από την εφορία και το ΙΚΑ, η ΓΓ του ΚΚΕ προειδοποίησε ότι δεν θα επιτραπεί οποιαδήποτε επέμβαση στην εσωτερική λειτουργία του κόμματος.

Επιπλέον, η κ. Παπαρήγα διεμήνυσε σε «εκείνους που στέλνουν μηνύματα εκβιασμού τον τελευταίο καιρό» ότι «το ΚΚΕ δεν δέχεται απειλές».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή