Απερρίφθη πρόταση του ΠΑΣΟΚ για έκτακτη ενίσχυση σε ασθενέστερους

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2009 18:39
A- A A+

Απέρριψε η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για έκτακτη οικονομική ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων, με το αιτιολογικό ότι επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός.

Εκ μέρους της κυβέρνησης ο υφυπουργός Οικονομίας Νίκος Λέγκας εξήγησε ότι στην παρούσα διεθνή συγκυρία δεν υπάρχουν περιθώρια να εκταμιευθούν 2,5 εκ. ευρώ, που συνεπάγεται η αποδοχή της συγκεκριμένης πρότασης.

Μάλιστα χαρακτήρισε την πρόταση ευκαιριακή προσέγγιση του προβλήματος των οικονομικά ασθενέστερων, και τόνισε πως η κυβέρνηση έχει λάβει και εξακολουθεί να λαμβάνει κάθε αναγκαίο μέτρο για την ουσιαστική στήριξη των πολιτών που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ Ροδούλα Ζήση επέρριψε στο κυβερνών κόμμα την ευθύνη για το πρόβλημα των δημόσιων οικονομικών κάνοντας λόγο για αναποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής και «χαριστικές» ρυθμίσεις.

Κατά της πρότασης νόμου τάχθηκε εκ μέρους του ΚΚΕ ο Ν. Καραθανασόπουλος με το αιτιολογικό ότι προτείνει μέτρα επιδοματικής πολιτικής. Από τον ΣΥΡΙΖΑ η ¶ννα Φιλίνη είπε «ναι» δεδομένου ότι το κόμμα της δεν μπορεί να καταφερθεί εναντίον πρότασης που ενισχύει τους άνεργους και τους χαμηλόμισθους. Ο Α. Ροντούλης από τον ΛΑΟΣ τάχθηκε υπέρ της πρότασης αλλά κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ, που την εισηγείται, ότι λέει τη μισή αλήθεια αναφορικά με τα μέτρα στήριξης των ασθενέστερων στρωμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή