Τσάμπιονς Λιγκ: Τους αντιπάλους τους μαθαίνουν αύριο οι «αιώνιοι»

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 14:17
A- A A+

Τους αντιπάλους τους στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα μάθουν αύριο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, καθώς στη μία μετά το μεσημέρι πραγματοποιείται στη Νιόν της Ελβετίας η κλήρωση του γ΄ προκριματικού γύρου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι «Πράσινοι» καλούνται να αντιμετωπίσουν στον γ’ προκριματικό (στις 28 ή 29 Ιουλίου και στις 4 ή 5 Αυγούστου) μία εκ των Σπάρτα Πράγας (Τσεχία), Τβέντε (Ολλανδία), Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία), Τιμισοάρα (Ρουμανία) και Σιβασπόρ (Τουρκία), ενώ ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα περιμένει την ολοκλήρωση του β’ προκριματικού γύρου http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/07/16/1690890.htm για να μάθει τον αντίπαλό του στην πορεία για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Πιο συγκεκριμένα, πιθανοί αντίπαλοι για τους «ερυθρολεύκους» είναι οι νικητές των ζευγαριών: Εκράνας (Λιθουανία)-Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), Στρέιμουρ (Ν.Φαρόε)-ΑΠΟΕΛ (Κύπρος), Ιντερ Τούρκου (Φινλανδία)-Σερίφ Τίρασπολ (Μολδαβία), KF Τίρανα (Αλβανία)-Στάμπαεκ (Νορβηγία), Ζρίνσκι Μόσταρ (Βοσνία)-Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία), Βέντσπιλς (Λετονία)-Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο), WIT Τιφλίδας (Γεωργία)-Μάριμπορ (Σλοβενία), Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία)-Κάλμαρ (Σουηδία), Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Μποέμιανς (Ιρλανδία) και Χαφναρφιόρντουρ (Ισλανδία)-Ακτόμπε (Καζακστάν).

Υπενθυμίζεται ότι από φέτος υπάρχει και τέταρτος προκριματικός γύρος, από τον οποίο θα προκύψουν οι δέκα ομάδες που θα συμπληρώσουν τη φάση των ομίλων. Η κλήρωση των πλέι-οφ (όπως αναφέρεται από την UEFA ο τελευταίος προκριματικός) θα γίνει στις 7 Αυγούστου.

Σε περίπτωση που Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αποκλειστούν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ τότε περνούν στον τέταρτο προκριματικό γύρο του Europa League. Αν αποκλειστούν στον τέταρτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (πλέι οφ) τότε συμμετέχουν απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Κληρώνει και για Europa League

Η κλήρωση του γ’ προκριματικού γύρου του Europa League, στον οποίο συμμετέχουν συνολικά 70 ομάδες, θα γίνει επίσης αύριο στη Νιόν (στις 14:30) . Ο ΠΑΟΚ είναι στο γκρουπ των ισχυρών, ενώ η Λάρισα, η οποία πρέπει πρώτα να προκριθεί σε βάρος της Ρέικιαβικ, είναι στους αδύναμους και ενδέχεται να βρεθεί απέναντι σε πολύ ισχυρό αντίπαλο (Ρόμα, Αμβούργου, Αϊντχόφεν, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Φούλαμ, Γαλατάσαραϊ είναι μερικά από τα «δυνατά ονόματα» που μπαίνουν σε αυτή τη φάση των προκριματικών). Η ΑΕΚ θα μπει στη μάχη από τον τέταρτο προκριματικό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις