Μήνυμα Ντ. Μπακογιάννη στην Αγκυρα

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 15:33

«Είναι γνωστό ότι συζητάμε για το θέμα της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και είναι επίσης γνωστό ότι η βάση της οποιασδήποτε συζήτησης είναι το διεθνές δίκαιο και οι συμφωνίες, που έχουν υπογραφεί», σημείωσε η ΥΠΕΞ μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

A- A A+

Μήνυμα στην Αγκυρα έστειλε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο ενημέρωσε για την πορεία των εθνικών θεμάτων.

Ερωτηθείσα σχετικά με δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία η τουρκική πλευρά αμφισβητεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, η υπουργός απάντησε ότι «είναι γνωστό ότι συζητάμε για το θέμα της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και είναι επίσης γνωστό ότι η βάση της οποιασδήποτε συζήτησης είναι το διεθνές δίκαιο και οι συμφωνίες, που έχουν υπογραφεί» και πρόσθεσε: «Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι το πιο σημαντικό είναι να συνειδητοποιήσει η Αγκυρα ότι έχει υποχρέωσεις, που πρέπει να τιμήσει».

Ντ. Μπακογιάννη: H Aγκυρα έχει υποχρεώσεις και πρέπει να τις τιμήσει

Ντ. Μπακογιάννη: H Aγκυρα έχει υποχρεώσεις και πρέπει να τις τιμήσει.

Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ακόμη πως με τον κ. Κάρολο Παπούλια συζήτησαν «για τα αποτελέσματα της Κέρκυρας, τη σύνοδο του ΟΑΣΕ, τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό και βεβαίως για τις παραβιάσεις και τις παραβάσεις στο Αιγαίο από τα τουρκικά μαχητικά πάνω από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι και τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης στις κινήσεις αυτές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή